Инвеститор иска да превърне сградата на бившата полиция в Русе в бутиков хотел

4
"Предстои ни в следващите 3 месеца да финализираме преговорите с частните собственици, след което ще можем да водим и по-конкретни разговори с Община Русе”, заяви Меджнун Мустафов
"Предстои ни в следващите 3 месеца да финализираме преговорите с частните собственици, след което ще можем да водим и по-конкретни разговори с Община Русе”, заяви Меджнун Мустафов Снимка: Dunavmost, архив

"До три месеца ще се опитаме да приключим преговорите с частните собственици, след което на ход е Общината",

Това заяви Меджнун Мустафов в интервю за Дарик радио. Той е изпълнителен директор на "Екатерина Кепитъл”.

Частен инвеститор проявява интерес за възстановяване на сградата на първото застрахователно дружество “България”, или известната още като Бившата полиция, на улица “Александровска” в Русе.  Мустафов каза още, че вече има водени разговори с част от собствениците, които притежават близо 30 % от имота, и са готови да ги продадат.

Компанията му е изготвила идеен проект, който вече е оскъпен с 50% заради кризата, но все още има интерес за реализиране му. Той предвижда да бъде съхранена сградата в автентичен вид, като в нея се разположат хотелска част, търговски площи, апартаменти, както и офис помещения, които да бъдат предоставени на Община Русе. Ще има и триетажен подземен паркинг с над 100 паркоместа.

Искаме сградата да заживее нов живот. Идеята ни е да докараме в Русе една от големите и световноизвестни международни хотелски вериги. Хотелът ще е бутиков, с 27 стаи и задължително СПА център. Броят на другите апартаменти ще бъде около 54.Сумата за тази инвестиция е сериозна, говорим за над 10 000 000 лв., но съм сигурен, че си струва. Предстои ни в следващите 3 месеца да финализираме преговорите с частните собственици, след което ще можем да водим и по-конкретни разговори с Община Русе, сподели Мустафов, който обясни, че фирмата му има опит с възстановяването на сгради, като в Русе е работила по известната Мантова къща в центъра на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    14
    Архитект Ката
    Хотел "Севастопол" нали по този почин го реконструираха и като гледам е вече почти пред отваряне. Почти...Защо не и тази сграда да се "усвои" по същата схема?!? Бъдете здрави и мислете малко /повече/!
  • 0
    13
    Чичо Гошо
    Да става по-скоро, че искам да си купя два-три апартамента със съответен брой паркоместа. Дано не свършат бързо
  • -1
    12
    до 10
    Я, колко нови думички научих - говедо, овца, биологична единица. Видимо ти е позната среда и си врял и кипял в нея.:)
  • 0
    11
    до 10
    А ти какво си завършил, бе бакшиш? ДАШ-а ли?:)))) Личи ти!
  • -2
    10
    Към твореца 9
    Като чета писанието ти се "удивлявам" на "изящния" ти и каруцарски стил на изразяване и "художествен" стил на писане, присъщ на завършил "първокласен" ПУЦ. Ами ти изцяло покриваш CV-то на водач на биологични единици - разбирай овчар или говедар. Явно си израсал на такова място и в такава среда. Ходи на село, но не знам дали овцете и говедата ще свикнат с езика и обръщенията ти към тях. Бъди здрав и поумнявай.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари