Експерт: Изпийте чаша вода преди сън

0
Подуването през нощта няма нищо общо с изпитата вода, обясни диетологът Людмила Бабич
Подуването през нощта няма нищо общо с изпитата вода, обясни диетологът Людмила Бабич

Подуването през нощта няма нищо общо с изпитата вода, обясни диетологът Людмила Бабич

Често можете да чуете, че не е необходимо да пиете течности преди лягане, тъй като това най-малко води до подуване. Но се оказва, че това съвсем не е така. Руският диетолог Людмила Бабич обяснява повече по темата.

"В жегата, напротив, преди лягане трябва да пиете вода, например в количество една чаша", казва експертът, предаде Актуално.

Според лекаря подуването и подпухналостта сутрин изобщо не зависят от пиенето на вода - причината за това е нарушение в работата на вътрешните органи.

Водата няма нищо общо с това. Напротив, липсата на течност причинява подуване, защото дехидратираното тяло страда и всъщност се опитва да се отърве от тези проблеми като задържа влага“, казва експертът.

Д-р Людмила Бабич обяснява, че в горещините водата трябва да се пие през целия ден, независимо от това дали усещате жада. Полезно е да изпиете първата чаша вода (за предпочитане топла) веднага след ставане от леглото - това активира чревната подвижност, а също така ускорява процеса на очистване на черния дроб от натрупаните в него токсини.

Що се отнася до навика да се пие вода преди лягане, лекарят препоръчва да се консумира минерална негазирана вода в количество от 200-250 ml.

Водата допринася за разреждането на кръвта, а това е важно за предотвратяването на кръвни съсиреци, които са една от основните причини за инфаркт и инсулт“, отбелязва специалистът.

*Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари