22 души преплуваха Дунава

2
Двайсет и двама ентусиасти се включиха днес в традиционното преплуване на Дунав при Силистра
Двайсет и двама ентусиасти се включиха днес в традиционното преплуване на Дунав при Силистра Снимка: Александър Леви / БТА

Двайсет и двама ентусиасти се включиха днес в традиционното преплуване на Дунав при Силистра

Организатори на проявата са местната Община и сдружението с нестопанска цел "Дунавски клуб", предава БГНЕС.

Всички участници получиха грамоти от кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов. Най-младият участник беше 10-годишният Димитър Георгиев, а най-възрастният - Георги Петров, на 78 години. Той сподели, че за първи път е участвал в преплуване на реката преди точно 50 години.

Всяка година в преплуването се включват десетки смелчаци. Проявата е масова, чрез нея се отдава почит към реката и няма състезателен характер. По данни на Дунавския клуб в Силистра надпреварата по 800-метровата дължина се прави с прекъсвания от 40-те години на миналия век.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари