Настимир Ананиев: Чиновниците на ГЕРБ саботират всички процеси

0
ГЕРБ се е окопала във властта 12 години и нейните чиновници саботират всички процеси
ГЕРБ се е окопала във властта 12 години и нейните чиновници саботират всички процеси Снимка: БНТ

ГЕРБ се е окопала във властта 12 години и нейните чиновници саботират всички процеси

Не вярвам процедурата за нов управител на БНБ да разклати коалицията. Аз се надявам да бъде избран професионалист и експерт, който няма политически пристрастия. Аз не бих подкрепил кандидатурата на някой успешен управител на търговска банка. Ние имаме коалиционно споразумение и там не пише управител на БНБ ще стане еди кой си. Нещата ще се случат по начина, който е разписан в споразумението.

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев

"Управляващата коалиция не носи вина за Плана за възстановяване. Защо ГЕРБ не внесоха този план, когато имаха възможност? Те обявиха, че имат готов план, но няма да го внесат. Техните опорки ги знаем. ГЕРБ се е окопала във властта 12 години и нейните чиновници саботират всички процеси. Днес изслушахме председателя на Държавната агенция за бежанците, който е назначен от ГЕРБ и е бивш вътрешен министър в правителство на ГЕРБ. Тази агенция не е направила почти нищо за украинските бежанци и се наложи правителството да съставя координационен щаб, за да тръгнат нещата", добави той.

"В момента в правна комисия се разглежда закриването на спецсъда и спецпрокуратурата, което е наша заявка. Коалицията работи, но трябва да видим и обстоятелствата. В момента има няколко кризи - ковид, война, инфлация. Опозицията се опита да предизвика още кризи - с горивата и олиото. Видя се, че това е спекула и мародерство спрямо българския народ. Има определени бизнеси, които са зависими и им се натиска бутона от определени политически и икономически кръгове. Хората виждат, че работим. Нас предсрочни избори не ни плашат. Не вярвам на социологическите проучвания, направени по поръчка на определени медии. Убеден съм, че ПП в момента води с поне 5% на ГЕРБ", коментира Ананиев последното социологическо проучване на агенция "Тренд".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Toz
    Добр'утро, този откри топлата вода !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари