Певци напират за парламента!

0
Етиен Леви се пробва в ЕП като Маргарита Хранова, Роксана води листите в Пазарджик и в Монтана
Етиен Леви се пробва в ЕП като Маргарита Хранова, Роксана води листите в Пазарджик и в Монтана

Етиен Леви се пробва в ЕП като Маргарита Хранова, Роксана води листите в Пазарджик и в Монтана

Певците от всички жанрове масово напират да влизат в парламента като депутати в последните години, сподели „Телеграф“.

Кампанията за двойните избори на 9 юни започна и вече се появиха първите представители на родния шоубизнес, готови да влязат в политиката.

Трик

Етиен Леви от легендарната група „Трик“ ще се пробва и за нашия, и за Европейския парламент. У нас той е начело на листата в 23-и или 24-и МИР, докато за Брюксел е поставен под №4. Коментарите за новото му начинание в социалните мрежи са между двата полюса. „Чудя се на Леви какво търси при тях?“, „Никога не е късно да станеш за резил“, „Наистина България се обърна на психиатрия“, „Арменецът как се е съгласил да е на трето място след евреина?“, „Вече можем да сме наясно що за стока са тия вътре“, „Всички преференции са за него. Като оня виц за арменчетата пред синагогата“, гласят част от коментарите.

Някои смятат, че го прави заради финансовите облаги. „Не мисля, че е за пари. Братя Аргирови например сами избират на кого да пеят и сами си изкарват парите“, отговаря жена. „Е, поне една симпатична физиономия да има в тоя предизборен кастинг“, допълват други. Сценаристът на „Под прикритие“ Георги Иванов обобщи: „Еми група "Трик", нормално“. Етиен изпълнява в дует песента „Не зная как се случи“ с Маргарита Хранова, която също вече се е пробвала за евродепутатка през 2007 г. Естрадната прима е активен член на Партията на българските жени, която бе коалиционен партньор на НДСВ, и бе включена в листата на 5-о място, но не успя да влезе.

Ванга

Фолкпевицата Роксана изненадващо сама обяви, че влиза в политиката, при това ще води листите в Пазарджик и София. По време на кампанията тя ще пусне и нова балада. И при нея мненията на почитателите ѝ са в двете крайности: „Браво, момиче, само така ще покажеш, че трябва да има промяна и че ромите не са утайката на обществото и че са част от това общество!“, „Аз Роксана си я харесвам като певица, но сега с тази измислена партия направо ми падна в очите. Като е решила депутат да става, да беше си избрала човек с авторитет. А пък си имаме и много ромски партии и организации, които много по биха ѝ прилягали“, „Роксана, това не е за теб. Радвай хората с твоята музика, а не да те намразват заради политиката“.

Други се шегуват, че предсказанието на баба Ванга може да се сбъдне – че руса жена ще оправи България, но се майтапят, че не е уточнила дали е изрусена или натурална блондинка. „Сигурно ще правят оркестър в парламента“, пък казват други зевзеци. Ромската перла е под №13, което според нея „винаги се е възприемало като противоречиво число, за едни то е положително и позитивно, за други негативно и фатално. Едно обаче е сигурно, това число носи сила, власт, символика и мистика“ и дори го разглежда от нумерологична гледна точка.

Хазарта

На предишните избори през 2022 г. и голямата народна певица Калинка Згурова опита късмета си за парламента, макар и неуспешно. Славеят на Странджа на 77 г. се съгласи да бъде включена под №16 в листата от Бургас от партията на бивш служебен премиер. По-младият ѝ колега Владимир Кузов през 2005 г. успя да влезе в парламента, но година по-късно бе изключен от парламентарната група на коалицията, след като се разбра, че срещу него има дознание за хомосексуални действия с малолетни. За година в Народното събрание той е внесъл 26 законопроекта.

По-младите и напористи музиканти също успяха да съберат достатъчно гласове и да напишат в новите си визитни картички „народен представител“ в последния парламент. Фронтменът на „Ъпсурт“ Ицо Хазарта дори направи песен „Депутата Христо“, след като седна на скамейката в Народното събрание. Стоян Михалев от „Киора“ бе избран от плевенската квота. За депутат се пробва и вокалът на „Акага“ Краси Куртев, а Светльо Витков от „Хиподил“ по традиция участва като лидер на малка партия. Калин Вельов и Нона Йотова в предишни парламенти се разписаха като депутати от музикалната гилдия.

Кючек

В зората на демокрацията Кирил Маричков от „Щурците“ и Тодор Колев дори успяха да бъдат за кратко и депутати от Великото народно събрание. Българският Чаплин след това продължи политическата си кариера в Канада, където бе назначен за първи съветник в посолството ни. Заради конфликт с посланика обаче скоро се върна у нас и направи „Кючек your self”, в който описа канадските си преживявания. Заради песента си „Аз не съм комунист и никога няма да бъда“ Маричков бе поканен в сините листи, а китаристът на „Щурците“ Петър Гюзелев бе и общински съветник в СОС.

Милко не стана кмет, Луна – президент

Най-известният мустак в републиката – Милко Калайджиев, бе издигнат от ДПС за кандидат-кмет на Свиленград. „Преди време се шегувах, че трябва да стана кмет. Но бях млад. Виках си - трябва да помъдрея. Сега си казвам - време ми е да стана кмет”, заяви изпълнителят на „Я елате, пиленца, при батко“ при обявяването на кандидатурата си. Той призна, че се е двоумял дали да приеме, както и че съпругата му е била против, а след като не успя да спечели достатъчно гласове, каза, че можеше да бъде най-усмихнатият кмет. Най-високо от фолка се прицели Луна, кандидатирайки се за президент. Тя дори направи такава песен, която стана суперхит и я върна на първите места в класациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Замислен
    Предполагам че са се навели с лице към запад и със задник към България за поклон и бис предполагаем в бъдеще време.Сигурно са получили оредложение от Лорер,Паси или поне Борисов,а защо не и от някой от БСП СдС или ДБ със ДПС.
  • 2
    2
    Певците
    Певците и артистите никога не заемат позиция.Те имат просто публика и почитатели.Никога не се изказват по злободневни проблеми и не заемат позиция геажданска или патриотична за да не изгубят част от публиката си или участията.Как мислят че ще бъде в политиката? От 09:00 до 13:00 часа и после няма да има последствия ли,а те не обичат последствията.Моят съвет е да си стоят на Д-то и да си гледат творческата дейност за да останат обичани и търсени от хората.По сутрешните тв.блокове дума не обелват за проблемите в обществото или да заемат позиция.Безродно се държат и темите са само за разходки,почивки,проекти и преживявания.Това не кореспондира със реалноста и истинският свят който ни заобикаля.Нима с песен ще прекратят корупцията,контрабандата,кражбите,злоупотребите или ще стабилизират здравната каса,пенсионният фонд и ще измъкнат проекта за нова детска болница от лапите на частните търговски интереси? ,А какъв закон ще прокара Етиен Леви за защитата и отбраната на държавата България? С Йерусалимски напеви няма как да стане и да се пребори за идентичноста и запазването на българите и България,тяхната култура и история.Това не е като да тичаш до Цариград и да носиш Хабер Хати в Туна Вилает че раята може да вдига високи църкви,къщи,порти и тази година нови данъци няма да има.Такива като него нужни са само на Митхад Паша и Абдул Азис...
  • 8
    1
    Чичо
    То бива бива, ама толкова неграмотни журналя от Дунав мост не съм виждал. Етиен бил арменец? Боже боже защо допускате такава неграмотна пасмина да пише?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари