Настимир Ананиев: ГЕРБ искат да гарантират пари за техните кметове

0
Депутатът заяви, че не вижда нужда от смяна на министри в кабинета
Депутатът заяви, че не вижда нужда от смяна на министри в кабинета Видео: NOVA

В бюджета има рекордни пари за инвестиции, заяви депутатът от ПП-ДБ

ГЕРБ като че ли искат да гарантират пари за техните кметове. Доколкото разбрах, Борисов държеше на неговите общини, по този начин парира недоволството в ГЕРБ в момента”.

Това заяви в студиото на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ Настимир Ананиев. По думите му това е извиване на ръце.

Депутатът заяви, че не вижда нужда от смяна на министри в кабинета. „Ако ГЕРБ и Борисов мрънкат, че отделен министър не покрива стандарта на ГЕРБ, това мен може само да ме радва. Този формат на сглобка, макар за мен това да е тежък компромис, всъщност беше направен на базата на ротация”, заяви Ананиев. По думите му ГЕРБ може би са се отказали от Мария Габриел да бъде министър-председател при ротацията, тъй като и днес на срещата им във Велико Търново тя не е присъствала.

Според Ананиев в момента общините в голямата си част нямат проектна готовност, въпреки че за тях са заложени 1 млрд. лева с бюджета за следващата година. „Средствата ще стигнат до тези общини, които имат готови проекти”, изтъкна Ананиев.

В бюджета има рекордни пари за инвестиции – 12 млрд. лева. От тях 1 млрд. лева отиват директно към общините. Моето притеснение е, че те нямат предпроектна готовност. Аз твърдо съм против да извадим листа на кметовете на ГЕРБ и да кажем Монтана – еди колко си, Велико Търново – Даниел Панов – еди колко си”, заяви Ананиев.

Той коментира още, че Бойко Борисов се е вихрил срещу данъците за недвижимите имоти, което е предложение на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Ананиев коментира и приходите в бюджета на държавата. „Имаме 2 сегмента, знаете как се формират тези 2,3 млрд. лв. – 1,3 млрд. идват от второто плащане по ПВУ, което ние се надяваме до края на годината да дойде, макар че ветото на президента забави с 1 месец този процес. В момента работим наистина да се получи до края на годината”, заяви той.

По думите му в момента дефицитът в държавата е под 1%. „Имаме буфер, който може да бъде използван, за да запазим 3-те процента, които са ключови за еврозоната”, заяви Ананиев. Той изтъкна, че няма дупка от 7 млрд. лева в бюджета.

Ананиев призова преди зимния сезон да не се премахва дерогацията за преработка на руски петрол за „Лукойл”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Иван
    Къв тоя боклук
  • 3
    1
    Аз
    Няма по-грозен и прост от тоя от Продай България!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари