Жълт код за ниски температури в 13 области

1
Очакват се минимални температури от -9 до -14 градуса
Очакват се минимални температури от -9 до -14 градуса Снимка: БГНЕС

Очакват се минимални температури от -9 до -14 градуса

През нощта от север облачността ще се увеличава и ще е значителна. Ще духа слаб, в Северна България умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, в София – около минус 8°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Утре облачността ще намалява до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи над Източна България и там на отделни места ще прехвърча сняг. Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър, който в източните райони постепенно ще се ориентира от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за потенциално опасно време и много ниски температури е обявен в 13 области на страната - София област, София град, Перник, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. В тези райони се очакват минимални температури от -9 до -14 градуса. Максималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°.

НИМХ

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са 2°-4°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над масивите от Западна България ще преобладава слънчево време, докато над източните - облачността ще е значителна. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Ще е студено с максимална температура на височина 1200 m ще е около минус 3°, на 2000 m - около минус 9°.

През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е до умерен от запад-северозапад. В събота ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5° и максимални - между минус 3° и 2°.

В неделя ще започне затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари