Вдигат ли новите водомери сметките за вода?

0
От Асоциация активни потребители настояват водомерите да станат собственост изцяло на на местното ВиК дружество
От Асоциация активни потребители настояват водомерите да станат собственост изцяло на на местното ВиК дружество Видео: БНТ

Време е да сменим водомерите си, които са над 10 години.

Това ни напомнят от Софиска вода. Абонатите ще имат срок от 90 дни да го направят. За нередовните се предвиждат и санкции. По темата говорихме с Богомил Николов от Асоциация активни потребител, излъчи БНТ.

Инж. Милушев от Софийска вода обясни, че индивидуалните водомери, които са извън метрологична активност са малко над 150 000. От дружеството изпращат писма на потребитетите, като след получаването им те имат срок от 90 дни, в които да подменят водомерите. Всички водомери, които се продават в България са одобрени за използване. Гражданите могат да избират дали да закупят водомери и да го монтират сами, след което да уведомят Софийска вода, за да го пломбират, дали да поръчат цялата услуга от частна фирма или Софийска вода, зависи от личните предпочитания. Един нов водомер е между 30 и 40 лева.

От Асоциация активни потребители настояват водомерите да станат собственост изцяло на Софийска вода или на местното ВиК дружество. Богомил Николов, че не може да разбере каква е логиката те да са собственост на потребителите. Той предложи във фактурите да бъде написан и срокът за подмяна на водомера, за да може потребителите по-лесно да го следят.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари