Страх от нови наводнения сковава жителите на село Бъзовец

0
Страх от нови наводнения сковава жителите на село Бъзовец
Видео: БНТ2

Жителите на русенското село Бъзовец живеят в постоянен страх заради опасност от нови наводнения от близката река. Заради лошото състояние на коритото й и заради проливните дъждове тази година, населеното място беше наводнявано няколко пъти. Хората са притеснени, че с наближаването на есенния период предстоят нови валежи.

Жителите на Бъзовец още пазят кошмарните спомени от наводнението преди 2 месеца. Следите от разрушенията, калта и тинята все още се виждат. Сред потърпевшите е семейство Маринови. След приливната вълна от река Бъзовска, те се оказали с 5 кошера пчели по-малко и няколко удавени животни.

В гаража колата беше пълна с вода, работилчниката, където центрофугираме мед. Целият двор беше тиня”, разказа Анка Маринова.

88-годишната Гина Йорданова все още живее с ужаса, който е преживяла през юни. Разказва, че мостът се срутил, и реката заляла двора и къщата й.

Мазата се напълни, коридора… Уплаших се много, коленичих и започнах да се моля на Бога. Още има да се чисти, мазата е още мокра”, каза тя.

От две години има проект за милион и половина лева за корекция на речното корито. Регионалното министерство обаче не е отпуснало средства. Община Две могили кандидатствала и пред междуведомствената комисия по бедствия и аварии. Но оттам отговор няма.

Аз виждам какво се случва в Мизия, във варненско-там хората явно имат много по-голяма нужда от помощ и затова сме оставени на заден план”, каза кметът на Две могили Николай Хрисов.

И докато отнякъде се отпуснат средствата, хората ще се надяват тази есен да няма проливни дъждове.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари