Текат проверки на зоните със значителен риск от наводнения в Русенско

0
Експерти от седем специализирани институции и Областната администрация - Русе влизат в състава на нова междуведомствена комисия
Експерти от седем специализирани институции и Областната администрация - Русе влизат в състава на нова междуведомствена комисия Снимка: Областна администрация - Русе

Експерти от седем специализирани институции и Областната администрация - Русе влизат в състава на нова междуведомствена комисия

Областният управител Данаил Ковачев сформира междуведомствена комисия, която да извърши проверки на зоните със значителен потенциален риск от наводнения. В състава на комисията освен представители на Областната администрация влизат и експерти от седем специализирани институции от региона, като и от общините в Русенско. Проверки ще се извършват още на състоянието и проводимостта на речните легла, дигите, деретата, отводнителните и напоителните канали, както и на участъците и съоръженията от републиканската пътна мрежа, попадащи в обхвата на реките. Ще се следи за наличието на брегова ерозия и аварийната готовност за работа за действащите помпени станции и хвостохранилища. Проверките са вече в ход.

Подобни проверки се извършват ежегодно в началото на есента. Резултатите от настоящата би трябвало да станат ясни най-късно през ноември. Припомняме, че последната подобна проверка от миналата година показа, че дигите по речните корита в Русенско са обрасли с растителност. В началото на 2023-а бе извършена проверка на хидротехническите съоръжения. От нея стана ясно, че язовирите са в добро експлоатационно състояние и няма опасност от преливане на никой от тях. Нивата им се следят ежедневно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Айде стига
    с този набеден областен! Виждаме, че човечеца е дебилен и името си не може да напише, камоли нещо смислено да направи.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари