Скандал с руското знаме пред Общината в Дупница

0
Кметът на града получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено
Кметът на града получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено

Кметът на града получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено

Кметът на Дупница Първан Дангов окачи на пилона пред Общината днес руското знаме, редом до българското и това на Европейския съюз. Информацията потвърди и самият Дангов като допълни, че е получил обаждане от Държавна агенция "Национална сигурност", знамето да бъде свалено, предаде БТА.

Флагът обаче на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от "Демократична България" и кандидат за депутат в предстоящите избори. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

"Не виждам нищо лошо в това, руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден", каза Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. "Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи", каза Дангов.

"Действах под афект, площадът е озвучен със "Ставай страна огромная", а на пилона пред Общината се вее руското знаме", каза Табаков, който призна, че на два пъти е свалил днес флага от пилона пред общинската сграда.

"На мястото днес следобяд е имало и полиция", казаха очевидци. От полицията в Кюстендил казаха, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    въпрос
    А защо данчето фъндъчкова държа знамето на Украйна на балкона на община София???
  • 8
    10
    Балканеца
    И двамата са тъпаци - достойни предтавители на празноглавия български народ. Единия, защото окача на общинския пилон чуждо знаме. Европейско, държавно, общинско може, друго не, без значение руско, американско, украинско. В двора си ако иска да окачи и знамето на СССР, но на държавни и общински терени - не. Другия - защото го е хвърлил в контейнер. Афектиран или не, това е поругаване на държавен флаг и е недопустимо за мислещ индивид. Българопитека никога няма да стане достоен човек, да уважава първо себе си, а след това и другите. Българопитека винаги ще гледа на кой е по- изгодно да слугува.
  • 5
    9
    Само Минавам
    до коментар №1, още си е там знамето на Украйна. От както е сложено, само на два пъти беше свалено силово, според властите от вандали, иначе си е още там - няма промяна... https://safenews.bg/vapros-na-vreme-e-vasko-uhoto-da-svali-naczionalniya-tribagrenik-ot-fasadata-na-stolichna-obsthina/
  • 6
    8
    Аз
    Българската държава е като Дженифър: Тялото е едно, главата мисли друго. Народа обича Русия, управляващите показват омраза.
  • 8
    7
    А ето какво пише в
    основния закон на Република България. „Свободата на съвестта, свободата на мисълта са ненакърними.“ – чл.37. „Никой не може да бъде преследван или ограничаван в правата си поради своите убеждения“- чл.38. „Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.“ -чл.39.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари