Шофьор влиза в затвора за 6 години

2
Пияният шофьор убил пешеходка на булевард "Христо Ботев""
Пияният шофьор убил пешеходка на булевард "Христо Ботев""

Шофьор, причинил смърт на пешеходка, влиза в затвора за 6 години, след като бе осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Русе.

Докато се стигне до присъда, делото бе разгледано на три съдебни инстанции.

В крайна сметка Тодор К. бе осъден на шест години лишаване от свобода при общ режим и лишен от право да управлява МПС за срок от девет години. Трагедията се разигра на 7 март 2015 година на на бул.”Христо Ботев” в Русе. Пияният шофьор, който управлявал лек автомобил «Волво-850», не уважил пешеходен светофар, нарушил правилата за движение по пътищата, което довело до смъртта на 53-годишната жена. Водачът не намалил скоростта, въпреки че бил длъжен, и не спрял при възникналата опасност за движението.

Така той ударил пресичаща жена на пешеходна пътека, регулирана със светофар. Тодор по непредпазливост е причинил смърт на Милка Р. Случаят се утежнява и от факта, че деянието е било извършено в пияно състояние.

Шофьорът карал колата си с 1,94 промила концентрация на алкохол в кръвта, а освен това не спрял, а побързал да избяга от местопроизшествието. Това прави случая особено тежък - престъпление по чл. 343 ал.3, вр. чл. 342 ал. 1 от НК. Присъдата е влязла в сила, уточниха от прокуратурата в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари