Съдят двама за грабеж в град Ветово

0
Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама, за извършен грабеж на съгражданин
Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама, за извършен грабеж на съгражданин Снимка: Dunavmost

Районна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама, за извършен грабеж на съгражданин.

Обвинението срещу Д.С. и Х. А. е за това, че на 24.03.2018 г.,  в гр. Ветово, обл. Русе, в съучастие, отнели чужди движими вещи – парична сума  350 лева, от владението на А. Р., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила.

На 23.03.2018 г., вечерта, пострадалият посетил кафе-бар в гр. Ветово, седнал на бара и си поръчал уиски. Носел в себе си 400 лв., които били поставени в задния джоб на дънките му. По време на вечерта си поръчвал на няколко пъти алкохол и вадел пари, за да заплаща сметката, след което отново ги прибирал в задния джоб на дънките си. Обвиняемият Д.С. забелязал това.

Около 01,00 - 01,30 часа на 24.03.2018 г. пострадалият си тръгнал. Непосредствено след него двамата обвиняеми също напуснали заведението. Докато вървели, решили да настигнат  А. Р. и да му вземат парите. Настигнали го, съборили го  на земята, нанесли му няколко удара с ритници по тялото и главата, след което единият го натиснал към земята, за да не се движи, а другият му взели останалите 350 лв. След като взели парите, обвиняемите избягали, като оставили пострадалият  да лежи окървавен на земята.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари