Русе посрещна шампиона Ангел Русев

1
Съотборници от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ посрещнаха с аплодисменти европейският шампион при мъжете по вдигане на тежести Ангел Русев
Съотборници от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ посрещнаха с аплодисменти европейският шампион при мъжете по вдигане на тежести Ангел Русев

Съотборници от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ посрещнаха с аплодисменти европейският шампион при мъжете по вдигане на тежести Ангел Русев

Удостоиха 20-годишният състезател на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Ангел Русев с почетния знак на областния управител на Русе. Той получи отличието по-рано днес лично от областния управител Анатоли Станев. Поводът е, че преди броени дни Ангел Русев завоюва злато на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. В категория до 55 кг. той защити титлата си от миналата година с двубой 257 кг. и 5 успешни опита. Българинът започна мощно без грешка в изхвърлянето 108, 111 и 113 кг., което му донесе бронз в движението. Колкото до изтласкването при първото си излизане постигна 138 кг., а във втория си опит със 144 кг. безапелационно си осигури златото в двубоя. Треньори на Ангел са Кръстина и Радослав Атанасови.

„Вие давате отличен пример на всички останали, които се подготвят и на които залагаме надежди да прославят града и региона ни в Европа и по света“, каза Станев и изрази надежда, че русенци ще имат възможността да се радват на все повече подобни успехи.

Ангел планира да участва на световното първенство в Мексико през ноември месец тази година. Там той ще се бори за квота за участие на Олимпийските игри през 2024-а. За свое най-голямо постижение той приема участието си на световното първенство през декември 2021-а в Узбекистан. Там той стана златен медалист в изтласкването и бронзов в двубоя. В по-далечно бъдеще шампионът се вижда като треньор. Интересен факт е, че първият човек, който му се е обадил след състезанието и го е поздравил, е Стефка Костадинова.

В последното състезание участваха още Дениз Данев, който направи дебют на Европейското първенство в Тирана по вдигане на тежести при мъжете и стана четвърти в двубоя, както и Надежда Мей-Нгуен.

Церемонията по посрещането на топ спортистите бе организирана от председателя на Тежкоатлетическия клуб доц. д-р Кирил Панайотов. Той отбеляза, че Русе се очертава сред водещите центрове на този спорт в страната.

„Радостен съм за постиженията, както и че продължаваме заедно“, сподели още той. Доцент Панайотов спомена, че след няколко дни ще се проведе и световно първенство по вдигане на тежести за кадети, като треньор на националния отбор ще бъде именно Кръстина Атанасова. Двама от националния отбор са русенци.

Сред официалните гости бе и заместник-кметът по хуманитарни дейности на Община Русе Енчо Енчев, който подари двудневна почивка на Слънчев бряг между 18 и 20 юни на Ангел Русев. В приветствието си той бе категоричен, че Общината продължава да е до спортистите на Русе и да ги подпомага.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Възмутен русенец
    До кога тази гнусна герберастка свиня Крадлев ще краде от спортните успехи на Русенските спортисти? Една такава шампионка вече си плю на реномето и засрами Русе като ходи да се мазни на Тиквата: https://offnews.bg/politika/shampionkata-stojka-krasteva-otide-pri-borisov-toj-gali-zlatnia-medal-757053.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари