Ресторантьорите искат гарантиран доход от държавата

0
От Асоциацията не се отказват и от исканията си за „данъчна ваканция“, както и удължаване на схемата „60/40“ за три месеца след периода на извънредното положение
От Асоциацията не се отказват и от исканията си за „данъчна ваканция“, както и удължаване на схемата „60/40“ за три месеца след периода на извънредното положение

Гарантиран доход на базата на минималната работна за последните 12 месеца да получат всички служители в заведенията, които са на трудов договор и не могат да работят в момента заради извънредното положение.

Това искат от ресторантьорския бизнеса, обяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в ефира на „Нова телевизия“.

„Да се изчисли средната работна заплата за 12 месеца назад, сега от 1 януари стана 610 лв., преди беше 500 (560 лв. за 2019-а, б.р.) - да се направи някаква усреднена сума - 550 лв. безвъзмездна помощ и да се преведе на всеки, който има трудов договор и не може да работи със заповед на министъра“, предложи Алибегов, като уточни, че искат въпросният гарантиран доход да се получава във времето на извънредното положение.

Това е едно от предложенията на бранша за справяне с икономическите последствия от коронавируса. От Асоциацията не се отказват и от исканията си за „данъчна ваканция“, както и удължаване на схемата „60/40“ за три месеца след периода на извънредното положение, защото в момента тя на практика е неприложима за ресторантите и хотелите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари