Русенската тарла приключи, каква е равносметката

5
За добро или за зло, русенската тарла приключи
За добро или за зло, русенската тарла приключи

Каква е равносметката от Русенския пролетен панаир, повече познат като тарлата, който приключи вчера в Парка на младежта?

Оказва се, че средно на ден около 3000-4000 души са посещавали тарлата, но финансовите резултати тепърва ще се изчисляват. Тази година организаторите от „Общински пазари“ сами са сключвали договорите за изграждането на сцена, изпълнители и провеждане на съпътстващи мероприятия, с цел да се привлече публика. Всички разходи за сметка на дружеството, като тепърва ще се калкулират средствата, свързани с ток, вандалщини и възстановяване на тревните площи, в които се паркираха автомобили, както и за издължаване към охранителните фирми. Дъждовните дни и лошото време попречиха да дойдат повече хора, което ще се отрази и на приходите, съобщи Русе Медиа.

Най-голям интерес е имало към атракционите, като дори и в последната вечер люлките са били пълни. Те са работили и след 22:00 часа заради многото хора, които са искали за последно да се повозят и да вдигнат адреналина си – дори и при спряна музика след 22:00 часа, както е по наредба. Концертите пък са събирали стотици зрители, предимно младежи.

Не толкова успешна е реализацията при заведенията. Оказва се, че полученото е доста под техните очаквания и това се дължи най-вече на лошото и студено време. „Няма как при такъв студ да се вихри компания. Всичко става сравнително набързо“, казват от бранша. На масите на открито основно са се събирали компании от крайните квартали, които са поръчвали от най-скъпите и големи плата с мръвки. Останалите русенци са сядали за по бира и са били там основно заради децата си, които да се порадват на люлки и атракции.

За добро или за зло, русенската тарла приключи. Който я е посетил и се е забавлявал, ще остане с емоциите и снимките. За несъгласните с нея – отново ще има спокойствие до следващата година. От 3 май атракционите се местят в съседни градове, като най-близкият до Русе е град Бяла.

Дали е можело тарлата да остане още няколко дни до 6 май?

Това е било обсъждано като вариант, но е било отхвърлено. Основната теза е била, че ще отклони голяма част от хората от общоградските мероприятия за Празника на Русе. Но сливането на почивните дни най-вероятно ще има друг ефект – много от русенци със семействата си са извън града и няма да са нито на тарлата, нито на инициативите в центъра на Русе.

Кога и колко дни трябва да бъде русенската тарла, както и кое е нейното най-подходящо място – тези въпроси ще продължат да вълнуват русенци и до следващата година в търсене на консенсус между любителите и недоволните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    29
    123
    на търлата мястото не е в парка!! Парка е заприличал на кочина - мръсно, изровено, изпочупени дръвчета!! До " малоумния хейтър" - футболистите ритат по стадионите, за всеки спорт си има място, за търлата- също! Марш от парка, нещастници!! Алчен и продажен кмет!! И музиката бичеше здраво до 23,00часа - по разрешение от общината!!
  • 0
    28
    Това е
    Малко радостчица за 50-те хиляди русенци.
  • 4
    27
    Пънчо Миризливков
    Следващата търла да се проведе в бардака наречен офис на Пънчо Миризливков. С малко повече късмет може да си намери нова булка, а тя да му лепне сифилис и да ни отърве от това недоразумение. Най некадърната кметица която сме имали от Освобождението до наши дни.
  • -10
    26
    Всесилния
    Смърт за всички които мразят хората които искат забавления, смях и радост. Тия гадни хейтъри егоисти, които са се вгледали само в себе си и не понасят чуждата радост, не трябва да съществуват!
  • 11
    25
    Калоян
    Какъвто ни е Кметът Червен боклук такава ни е и Циганията наречена Тарла увеселение за Циганя и нискообразовани Турчуля и Български Примати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари