Володимир Зеленски уволни началника на личната си охрана

0
Двама от служителите на държавния глава бяха задържани тази седмица заради предполагаем заговор за убийство
Двама от служителите на държавния глава бяха задържани тази седмица заради предполагаем заговор за убийство Снимка: БГНЕС

Двама от служителите на държавния глава бяха задържани тази седмица заради предполагаем заговор за убийство

Украинският държавен глава Володимир Зеленски уволни ръководителя на отдела, отговарящ за личната му охрана, след като двама от служителите му бяха задържани тази седмица заради предполагаем заговор за убийството му, предаде АФП.

Зеленски публикува указ за "освобождаване на Сергий Леонидович Руд от длъжността началник на Департамента за държавна защита на Украйна". В него не се посочва причината за отстраняването на Руд, нито негов заместник на изключително важния пост.

Съобщението беше направено, след като Службата за сигурност на Украйна SBU обяви, че е осуетила руски заговор за убийството на Зеленски и други висши служители. От там заявиха, че е задържала двама полковници от отдела за лична охрана по подозрение, че са предавали секретна информация на конкурентната руска служба за сигурност ФСБ.

За единия от тях се твърди, че лично е предоставил ракетни снаряди, дронове и противопехотни мини на агент, който да извърши нападенията, информира БГНЕС.

47-годишният Руд е оглавявал отдела - който следи за личната сигурност на президента, други висши служители и техните семейства - от 2019 г. насам.

Зеленски е мишена за Русия, откакто тя нахлу в страната през февруари 2022 г. Миналата година той заяви, че е наясно с поне "пет или шест" осуетени заговора за убийство срещу него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    300%
    Рано или късно руснаците ще му светят маслото на тая дрогирана, американска подлога. Жалко за обикновените руски и украински мъже, натикани в месомелачката на войната! Нека тежат на съвестта на американските чифути, които са в основата на всичко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари