Володимир Зеленски подписа закона за удължаване срока на мобилизацията

1
Всички мъже между 18 и 60 години могат да бъдат призовани на военна служба
Всички мъже между 18 и 60 години могат да бъдат призовани на военна служба Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Всички мъже между 18 и 60 години могат да бъдат призовани на военна служба

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за удължаване на военното положение и общата мобилизация от 14 май до 11 август.

На 6 май Зеленски внесе в парламента предложение за удължаване на мярката с 90 дни. Върховната рада на Украйна го подкрепи два дни по-късно, предаде Евроком.

Украинският лидер за първи път обяви военно положение и обща мобилизация на 24 февруари 2022 г., когато Русия започна пълномащабната си инвазия в Украйна. Оттогава мярката е удължавана многократно.

Съгласно закона украинските мъже на възраст между 18 и 60 години, с някои изключения, нямат право да напускат страната, тъй като могат да бъдат призовани на военна служба.

През април парламентът прие законопроект за актуализиране на правилата за мобилизация, тъй като страната се стреми да попълни редиците на въоръжените си сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Слава путлеченко мумията
    И аз ще те последвам,сестро - вече тренирам с вибратора в задника, да съм готова като ме подпукат братушките с руските гьостерици!
  • 3
    8
    Смърт за Кремъл
    Аз също скоро заминавам да ме моГилизират на фронта, чух че търсели вече и третополови травестити, понеже мъже и жени от Украйна бягали масово от фронта. Ще бия руснаците с гол гъз по мъдете!
  • 5
    7
    Az
    Русия при отделянето на Украйна даде достатъчно много руски територии. Обаче някои украинци с чужда помощ застанаха срещу Русия. Войната започна още през 2014г. И това е резултата. Всички мъже за фронта. Пушечно месо.
  • -13
    6
    Смърт за Кремъл
    Няма избор Зеленски и прави всичко възможно да запази независимостта на Украйна от злата Русия. Който е с Русия го очаква говнян живот, като в България в която все още имаме силно руско влияние, до един политиците ни ги лашкат в Кремъл и българите живеят най-зле в Европа. Все пак има надежда, че Словакия и Унгария с нарастващо руско влияние може да паднат до нашето ниво скоро.
  • 2
    5
    Истината
    Номер 3 - бесарабски боклук работещ в кол центъра на нетуоркс! Имената ги знаем спокойно! Щв има ганг бенг боклук с козя брадичка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари