Пенчо Милков награди млади таланти в национален конкурс за Деня на Европа

0

Конкурсът има за цел да стимулира творческите умения

В Художествената галерия днес се състоя награждаването на най-добре представилите се участници в Националния конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа“. Той е организиран от международно дружество „Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и ХГ-Русе по повод Деня на Европа.

Този конкурс подчертава важността на мира и разбирателството не само между децата от различните държави в Европа, но и между всички хора на континента. Денят на победата трябва да остане в нашата памет като ден на братство и сътрудничество. Той е и знаменателен празник, защото утвърждава мира в Европа, който продължава да се съхранява от ЕС“, каза кметът Милков в приветственото си слово и връчи награди на талантливи деца.

В тазгодишното издание на конкурса са получени близо 400 рисунки от България и Северна Македония, като на авторите на 50 от тях бяха връчени награди от организаторите, както и от спонсори и приятели на Художествената галерия, съобщават от Община Русе.

Конкурсът има за цел да стимулира творческите умения. Участниците бяха разделени в четири възрастови групи, като рисунките бяха оценени от жури по следните критерии: детска изразителност; композиционно изграждане; умение за предаване на идеи чрез използването на подходящи техники.

В Художествената галерия са изложени 60 рисунки, като се планира в следващото издание на конкурса да се проведе биенале на детската рисунка, за да могат да бъдат изложени всички творби на участниците.

На награждаването присъстваха още зам.-кметът Димитър Недев и областният управител Драгомир Драганов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Това кога?
    След като поднесе венци на скулптурата на окупаторите на баирчето, с ония байраци на кървавата фашистка империя, обявила България за вражеска държава? И чак после нещо за Европа, след Евразия и клоаката русский мир.
  • 3
    1
    А беше едно време.......
    Реклама с чуждите деца всеки може да си прави. Къде са снимките с неговите наследници? А беше време когато ги имше (снимките) във Фацебука му, НО вече няма даже и на майка им. Жалко подобие на мъш и башата
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари