Русенските ресторантьори настояват ДДС-то да остане 9%

0
ДДС за ресторанти и заведения, категоризирани по Закона за туризма, да остане трайно 9%
ДДС за ресторанти и заведения, категоризирани по Закона за туризма, да остане трайно 9%

ДДС за ресторанти и заведения, категоризирани по Закона за туризма, да остане трайно 9%

За това настояват от браншовия съюз на хотелиерите и ресторантьорите в Русе. Според тях, мярката трябва да се превърне в трайна, както е в повечето страни от Европейския съюз.

Диференцираната ставка на ДДС за ресторанти и заведения в размер на 9% бе въведена, за да подкрепи най-засегнатия икономическия сектор от ограниченията заради COVID-19. Сега, ако се върне на 20%, се поставя на карта бъдещето на цял един сектор, смятат от бранша, предаде КИС 13.

Те смятат, че не само не трябва да се връща старата ставка, но и предлагат 9% ДДС да остане трайна мярка, за да се запази един от основните сектори на българската икономика. Припомняме, че дори от синдикатите обявиха предложения за данъчна реформа, които включват 20% ДДС за ресторанти и заведения.

От бранша посочват също, че със задържането на ДДС на 9% се подпомага и запазване на кадрите в сектора, които в момента са на санитарния минимум след двегодишна липса на работа и пренасочване в други сектори на икономиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    мммм
    Те казаха, че като стане 9% щяло да се усети в цените. Е, усети се. Цените им станаха двойни. Бирата по магазините се е вдигнала с максимум 10 %. Но в заведенията от 2 лв. вече стана 4 лв. 100 % надценка. Салати под 10 лв няма. Пица се продава средно за около 15 лв. Кафетата са по 3 лв. Това си е около 100 % увеличение на цените спрямо миналата година. На кого доходите в града са се вдигнали със 100% за една година!
  • 12
    12
    аз предлагам
    да им махнат ддс-то и данък печалба, да им изплащат по 100 лв компенсация на клиент и узаконят 1000% надценка! сегурен съм, че и тогава ще реват! айсиктир! не им стъпвам в скапаните заведения, смърдящи на изгоряла олио и непочистени пепелници!
  • 12
    11
    Емо
    Ненормална история ама верно ни имат за идиоти на борсите краставиците са до 3 лв за кг домата 4 лв та господина не знам как е с математиката но 7 лв общо 2 кг се закупуват та от тях 7салати излизат по 12-15 лв да ще сложат малко сирене тоест имитиращ продукт математиката е точна наука едно кафе от 0.30 ст себестойност на 2лв 3 лв колко процента е Иванчев явно трябва да поостанат без работа да им светне лампата
  • 11
    10
    Оффф...
    Наскоро бях в друга държава. Силно впечатление ми направиха табелките по масите, че пушенето е забранено. В градината. На открито. Пушенето - на паркинга пред заведението. Местните казаха, че е нормално. А ние още се дракаме дали е нормално да се пуши ВЪТРЕ.
  • 23
    9
    Един
    Имах бизнес вечеря на р-т "Хъшове"... никога повече няма да повторя това заведение! Гнусна храна, слабо обслужване, цени като в центъра на Париж! Бяхме само ние в заведението. 99% от ресторантите в Русе са такива!!! ФАКТ!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари