Русенци отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа

0
Русенци отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа
Русенци отбелязаха Деня на победата и Деня на Европа Видео: КИС 13

Денят на Европа е посветен на мира и обединението между държавите на стария континент

Близки на участници във Втората световна война се събраха пред паметника на Альоша в Русе, за да отбележат Деня на победата – 9 май. На този ден преди 79 години Нацистка Германия капитулира.

Днес е и Денят на Европа, който отбелязва едно историческо събитие – началото на Европейския съюз, осигуряващ мира и обединението между държавите на стария континент.

Денят на Европа е един от символите, насърчаващи единството между европейците за едно мирно бъдеще, информира КИС 13. Акцентът в отбелязването на Деня на Европа през тази година са предстоящите европейски избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    Истината и само истината
    България е окупирана на 9-септември, а който казва, че е освободена е тъп и прост русоид родостъпник и трябва да бъде разстрелян в името на българския народ!
  • 1
    13
    Балканеца
    11, по- точно половината Европа е Освободена, а Източна - поробена! Това на поляк, чех, словак... да му кажеш че СССР го е "освободил", ще ти се смее с гъза си. Само празноглавия българопитек смята 9 септември за освобождение.
  • -1
    12
    до 11
    С две думи, ние сме победена страна и не можем да поставяме условия, а само да изпълняваме наложеното ни! Остана да кажеш и кой какво е искал от нас?!?
  • 3
    11
    отговор до 10
    Европа е освободена от СССР /федерация, съставена от 15 държави/, а така също от Великобритания и САЩ. По някакви странни причини се води и Франция към тях. относно парижкия мирен договор България е принудена да се откаже от всички свои вземания от Германия за времето след 1 септември 1939 г. Стойността им е около 100 милиона долара, главно неизплатени стоки, изнесени в Германия въз основа на клиринговите взаимоотношения между двете страни. На България не е разрешено да компенсира тези вземания с германските активи на българска територия, които съгласно решение на Съюзната контролна комисия в Германия се дължат на Съветския съюз, както и самите вземания от Германия
  • 4
    10
    абе,
    Я ме светнете кой освободи Европа от Хитлер?!? А кои са страните в Парижкия мирен договор 1947-ма?!? А ние що сме там в „онази група“?!? Що плащаме репарации на Гърция и Югославия?!? Що ни бомбардираха англичани и американци?!? Що Чърчил не влезе през Родопите, а влезе Сталин през Дунава?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари