Приеха по-ниска такса за предучилищните групи в Русе

3
Това се случи след дълги дебати в общинския съвет
Това се случи след дълги дебати в общинския съвет

Общинският съвет в Русе прие предложението за облекчаване на цената на услугата за ползване на детските градини от деца в предучилищна възраст.

След дълги дебати вече е факт предложението, което внесоха общинските съветници от БСП - Биляна Кирова и Диана Ласонина за облекчаване цената на услугата за ползване на детските градини от деца в предучилищна възраст с получен сертификат за завършена подготвителна яслена група, подлежащи на прием в първи клас.

Това съобщиха от пресцентъра на община Русе.

Основната идея е да бъдат подпомогнати семействата, с доход под линията на бедност от 363лв. за месеците март, април и май, по време на пандемията COVID-19, и когато много родители останаха без или с понижени доходи, а други изразходваха отпуските си за да гледат децата си, докато детските градини бяха затворени.

Общински съвет – Русе прие за периода от 1 юни до 14 септември 2020 г. цената на услугата за престой в детските градини да се запази такава, каквато е била през месец май, като кандидатстващите семейства ще представят доходите си именно за периода на пандемия.

Биляна Кирова и Диана Ласонина определят това като малка крачка към задържане на младите семейства в град Русе, като им се предоставя възможност да отглеждат децата си спокойно и без излишни притеснения, включително и през летния период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари