Община Русе: Всички записани деца се връщат в детските градини до 10 април

1
В противен случай не може да бъде запазено мястото на детето в съответната детска градина
В противен случай не може да бъде запазено мястото на детето в съответната детска градина Снимка: архив

След отпадането на извънредната епидемична обстановка на 1 април, децата в община Русе трябва да се върнат в детските градини

Срокът за това е 10 дни от отпадането на ограниченията и важи за всички, които не са посещавали учебните заведения, а са били записани.

До момента изменения в Наредба № 5 за предучилищното образование гласяха, че децата, записани в детска градина, могат да отсъстват по желание на родителите си, но след уведомяване на директора. Това се отнасяше за всички форми на обучение - целодневна, полудневна и почасова организация, и за епидемична обстановка с наличие на регистрирана 14-дневна заболеваемост над 250 на 100 000 души от населеното място.

Община Русе дава възможност на родителите да извършат необходимите прегледи и да вземат прилежащите медицински документи до 10 април. В противен случай не може да бъде запазено мястото на детето в съответната детска градина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари