Родители са против търлата в Парка на младежта

9
Кунчо Кунчев се опита да успокои тревогите им
Кунчо Кунчев се опита да успокои тревогите им Видео: Русе Медиа

Кунчо Кунчев се опита да успокои тревогите им

Родители на деца и ученици, които посещават Католическата детска градина и Католическото училище в Парка на младежта в Русе, се събраха тази сутрин, за да изразят притесненията си от предстоящата търла.

Част от съоръженията са разположени в алеята, където се намират двете детски заведения, което според родителите и представителите на Католическата църква е крайно неподходящо, информира Русе Медиа.

Освен въпросите за чистотата и спокойствието в парка, които ще бъдат нарушени, притесненията са свързани със силната музика и продажбата на алкохол в района. Над 100 деца посещават двете детски заведения от 8 до 17 часа, като в детската градина спят по обед.

Родителите имат затруднения с паркирането на автомобилите, с които оставят и вземат децата си. Алеята е заета с увеселителни съоръжения и съответните превозни средства към тях. Майките са притеснени, че достъпът на пожарна или линейка, ако се наложи, ще бъде възпрепятстван. Заради проекта на ВиК-Русе част от парка е разкопана и е много трудно да се стигне до сградата с автомобил. Отделно им се налага да прескачат опънати кабели, в които децата могат лесно да се препънат.

Настояването на родителите е търлата да се прави извън парка – на кея или Хиподрума, като според тях е редно да има обществено допитване за мястото на пролетния панаир.

За да чуе какви са тревогите на родителите, на място дойде и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев, който тази година организира търлата. Той обясни, че алкохолът е само бира и ще се сервира в другата част на панаира – по алея „Перистери“. Съобразено е да няма музика в часовете за почивка, а за хигиената ще бъдат поставени тоалетни за посетителите. Според него и автомобили, и пожарна могат да достигнат до училището, но действително е трудно маневрирането заради атракционите. Нарочно в тази част на парка са поставени детските забавления, а най-шумните люлки и гондоли ще бъдат в другата част на търлата.

Това не успокои родителите, тъй като дори да няма музика от 14 до 16 ч, тя ще звучи през останалото време и тишината в парка, когато децата учат, ще бъде нарушена. Въпреки че алкохолът ще се продава по-далеч, това няма да пречи на шумни посетители да смущават децата.

Кунчо Кунчев обясни, че търлата има всички необходими документи и е направена там, където е определила общината. Въпреки че е управител на общинско търговско дружество, той не е представител на администрацията и не може да отговори защо мястото е точно това, а не в друга част на парка.

Родителите са изготвили и писмо до общината, от която се надяват да получат отговори на въпросите си и да има трайно решение на проблема за децата и живущите в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    18
    Дедо ви Ванго
    Тарла буквално означава нива но се подразбира и обширно място , мегдан , тържище . В този вече скапан и безбожно скъп живот не виждам причина защо хората да не излязат и да поуспокоят нервите си па макар и за час два , а и това е само веднъж годишно . Но както винаги стадо без мърши няма . Не разбирам как в почивни дни само техните деца учат , а може би се гласят за Харвард .
  • 5
    17
    Дунав
    Явно става въпрос за Зам.кметицата по архитектурата... Легендарна е! Талантлива. Уаууу!
  • -5
    16
    до 9
    Аз па предлагам търлата да е направим върху тъпата ти кратуна.
  • -6
    15
    до 12
    Че върви на опера, бе! Или на театър. Защо не кажеш, че искаш Банго Василий за празник на Русе?
  • 9
    14
    Никито
    Русенския значи СЕЛЯНИН, който живее в Русе.Той не е и никога няма да стане РУСЕНЕЦ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари