Премиерът отрече връзка на Алексей Петров с кабинета

0
Изобщо не е обсъждано името му за шеф на ДАНС, допълни Николай Денков
Изобщо не е обсъждано името му за шеф на ДАНС, допълни Николай Денков Снимка: Кадър Фейсбук

Изобщо не е обсъждано името му за шеф на ДАНС, допълни Николай Денков

Министър-председателят Николай Денков обяви, че има проблеми във вътрешното министерство, свързани с главния секретар на МВР и организацията на работа, която той създава. В тази връзка министър Калин Стоянов ще изготви доклад за неговата смяна.

Това стана ясно на брифинга след съвещанието при Денков с представители на МВР и службите за сигурност след убийството на Алексей Петров на 16 август.

Алексей Петров няма нищо общо със сформирането на това правителство, законодателната и управленските програми. Подобни тези са спекулации, които се използват, за да се създаде негативен имидж на кабинета, категоричен беше премиерът.

"Срещал съм Алексей Петров на събития, на които е присъствал, но никога не съм имал лични разговори с него. Освен това никога не е ставало дума за Петров по време на обсъжданията за това правителство. Ако попогледнете говорителите по тази политическа тема, това са същите хора, които от първия ден се опитват да съборят това правителство. Може да се търси и намеса на външни фактори, но не бих искал да говоря в тази посока без да имам конкретни доказателства", добави Денков, цитиран от Dir.bg.

Изобщо не е обсъждано името му за шеф на ДАНС, допълни Николай Денков и сложи край на брифинга.

Алексей Петров бе застрелян на 16 август по обяд на пътеката между столичния кв. "Драгалевци" и междинната станция на лифта "Бай Кръстьо". С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова. Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и е в тежко състояние в централната реанимация на "Пирогов".

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че разследващите са извели две версии за покушението - отмъщение или финансов дълг. По време на днешното съвещание министърът лично е докладвал пред премиера за хода на разследването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    Помияр ! Предател ! Подлога ! Стават три П-та.
  • 5
    1
    Възмутен
    Защо Демерджиев мълча по въпроса, докато Алексей Петров беше жив? Тогава му е липсвала смелост или сега му лисва морал?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари