Николай Денков: Охраната на Алексей Петров не е била от професионалисти

0
Изглежда, че Петров се е чувствал в безопасност, допълни премиерът
Изглежда, че Петров се е чувствал в безопасност, допълни премиерът

Изглежда, че Петров се е чувствал в безопасност, допълни премиерът

Направихме преглед на това, което се прави до момента, и се фокусирахме върху това, което още може да се направи, така че държавата да се справи с тежките престъпления, които наблюдаваме. Установихме като факти, че няма установена връзка между убийствата, които се коментират в медиите.

По отношение на убийството Алексей Петров има твърде много различни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, и др. Изследват се различни възможни мотиви за това престъпление, включително отмъщение.

Това заяви премиерът акад. Николай Денков след съвместното заседание с представители на МВР и службите за сигурност в Министерския съвет, цитиран от БГНЕС.

Денков коментира, че охраната на Петров не е била съставена от професионалисти, и тепърва ще се изяснява защо. Той уточни, че изглежда, че Петров се е чувствал в безопасност.

Премиерът каза още, че ще има създаден координационен механизъм, освен това са предвидени и още мерки за справяне със създалата се ситуация, сред които активизиране в пълен обем на службите и институциите, които са свързани с придобиване на по-ранна информация по отношение на престъпления. По думите му това се прави с цел превенция. “Да не действаме реактивно, както е в този случай”, коментира той.

Проактивно действие с лицата, които влияят на средата за сигурност, за да е ясно, че те са следени, и че всеки опит за нарушаване на правото ще бъде санкциониран”, добави Денков.

Той каза, че са установили и проблеми в МВР и проблем се оказва секретарят на ведомството. Денков поясни, че вътрешният министър ще трябва да подготовки доклад в тази връзка за смяна на секретаря на МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    хехехе
    Георгиев, ти пък пращиш от мозък, сигурно за това си никому неизвестен русенски бай ганьо
  • -1
    2
    Георгиев
    Денков,а твоята охрана дали са профисионалисти?
  • 0
    1
    Георгиев
    Денков ти си пълен тъпанар
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари