Първи сблъсък между Цачева и генерал Радев

0
Със спор дали се познават отпреди започна първият предизборен дебат между кандидатите на ГЕРБ и БСП за президент
Със спор дали се познават отпреди започна първият предизборен дебат между кандидатите на ГЕРБ и БСП за президент Снимка: БТВ

Със спор дали се познават отпреди започна първият предизборен дебат между кандидатите на ГЕРБ и БСП за президент Цецка Цачева и ген. Румен Радев пред БТВ.

Запитана дали се познават опреди, Цачева каза "не". Радев обаче я репликира, че са се виждали по време на обсъжданията за нов боен самолет в пленарната зала на НС. "В пленарна зала гостите седят на последния ред, ако е бил поканен е бил там. Но пряк контакт не сме имали", отвърна шефката на НС. "Имахме контакт, на заседанието на групата на ГЕРБ, дори обсъждахме проблемите на военно-въздушното училище", контрира пак Радев.

В крайна сметка двамата си изясниха, че се виждат официално за първи път.

"Държавният глава трябва да се ръководи в дейността си от националния интерес – образована и просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава", заяви Цачева. И гарантира, че европейския и евроатлантическия път е без алтернатива. Обществото има нужда от справедливост и единство. Убедена съм, че когато работя в интерес на гражданите и с диалог между институциите, ще направя така, че България да има добър имидж пред партньорите ни.

„Промяната е неизбежна. Президентът не трябва да бъде церемониалмайстор, нито рецитатор на чужди тези. Да умее да обединява, а не разединява. Да умее да казва „не”, когато е в интерес на държавата и гражданите", обясни ген. Радев.

Сигурност, независима и балансирана външна политика, да бъда социален филтър на законите, които ощетяват правата на гражданите, изброи приоритетите си ген. Радев.

Цачева обясни, че кампанията й ще е икономична. Прозрачни са ни финансите, отчитаме се, обясни тя. Радев обясни, че в момента се набират средства, които няма да надхвърлят лимита на закона.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари