Папата: Светът е на ръба на ядрена война

0
Папа Франциск призна, че ситуацията го ужасява
Папа Франциск призна, че ситуацията го ужасява Снимка: ЕПА / БГНЕС

Папа Франциск заяви в понеделник, че светът стои на „ръба“ на ядрена война и призна, че ситуацията го ужасява, съобщи БГНЕС.

Светият отец, който е родом от Аржентина, казал това на борда на папския самолет по пътя си към Чили и Перу, ден след като фалшив сигнал за ракети предизвика паника в американския щат Хавай, където вече се притеснява от потенциален удар от Северна Корея.

Запитан за заплахата от ядрена война в следствие на поредица от ядрени и ракетни тестове от миналата година в Северна Корея, папата каза: "Мисля, че сме на ръба. Аз наистина се страхувам от това. Един инцидент е достатъчен, за да предизвика нещата", каза той пред журналисти.

81-годишният папа, който често говори за опасностите от ядрени оръжия, показа на борда на самолета ужасяваща снимка, направена през 1945 г., която показва млад японски момък, носещ своя мъртъв брат. Детето, носено на гърба на момчето, е загинало, когато Съединените щати хвърлиха ядрена бомба над Нагасаки.

Франциск написа на гърба на снимката само три думи: "Плодът на войната".

"Исках да я препечатам и да я разпространявам, защото подобна снимка може да е по-вълнуваща от хиляда думи, затова исках да я споделя с вас", казал папата на представителите на медиите, пътуващи с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари