Съседи си устроиха пиршество на улица в Бургас

40
Примерът е взет от Дания, където излизат да хапват на улицата заедно
Примерът е взет от Дания, където излизат да хапват на улицата заедно Снимка: Флагман

Примерът е взет от Дания, които излизат да хапват на улицата заедно

Десетки жители на ул. “Елин Пелин“ излязоха тази вечер на уличен празник, който се зароди през 2022 година и вече се превърна в традиция. В знак на добросъседство днес семействата представиха най-вкусните си гозби, отбеляза Флагман. Примерът е взет от датските общности, които често обичат да празнуват заедно.

Бургазлии бяха оригинални и проявиха творчество с интересна програма, както и богата трапеза. Едни бяха подготвил палачинки, други кейк, трети се грижеха за скарата, а неколцина ентусиасти осигури за дегустация собствената си реколта от вино и ракия.

Паметливи припомниха, че на ул. “Елин Пелин“ преди много години се провеждаше „Празник на улицата“, който бе организиран от известния в близкото минало Демократичен съюз на жените. Съседите се черпиха кой с каквото има, организираше се празнична програма с участието на бургаски актьори, а водещи бяха Йова и Динко Кузманови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Пейзан
    Навлязоха в българската реч чуждици,злобарски паразитни думи.Завладяха улицата,медиите,речта.Пошлост,озлобление и некомпетентност.Отвориш някой канал на телевизора-нито правилна българска реч,нито европейска.И го затваряш.Така ли грубо и безпардонно общуват семействата от дворцовото общество.Нямате ген и произход ,госпожи и господа.
  • 4
    2
    Мадам
    Ауууу мани, мани, примера бил от Дания! Ти да видиш, значи не е просташко. А пък, че хората навремето си правеха софрите за сватби, кръщенета, сборове и пр. на улицата се оказа просташко тогава.
  • 2
    1
    Георгиева
    Браво на тези хора. Това показва, че човешките отношения не са зарити под кота нула, което е силно обнадеждаващо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари