КЗК спря обществената поръчка за боклука на Русе

2
Решението е взето след постъпила жалба от фирмата "Нелсен-Чистота" ЕООД
Решението е взето след постъпила жалба от фирмата "Нелсен-Чистота" ЕООД Снимка: Община Русе

Решението е взето след постъпила жалба от фирмата "Нелсен-Чистота" ЕООД

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи временна мярка "спиране" на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет "Събиране на битови отпадъци и транспортирането им до съоръжения/инсталации за третиране на отпадъци, обществена хигиена, снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване на гр. Русе". Решението бе взето на 9 май 2024 г. след постъпила жалба от фирмата "Нелсен-Чистота" ЕООД срещу решението на зам.-кмета на Община Русе за откриване на процедурата.

Жалбоподателят оспорва като незаконосъобразни зададените критерии за технически и професионални способности, изискващи минимален брой специализирана техника. Според "Нелсен-Чистота" условията са двусмислени, вътрешно противоречиви, неясни и дискриминационни спрямо участниците.

В определението си КЗК мотивира, че трябва да се даде приоритет на провеждането на законосъобразна процедура, гарантираща ефективно разходване на публичните средства. Антимонополната комисия посочва още, че налагането на временната мярка цели да защити интереса на жалбоподателя и другите заинтересовани лица.

От КЗК подчертават, че възложителят не е представил аргументи за необходимост от спешно провеждане на процедурата. Освен това, спирането ще бъде за кратък период от време, предвид съкратените срокове за произнасяне на комисията и ВАС.

Определението на КЗК подлежи на обжалване пред тричленен състав на Върховния административен съд в 3-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    10
    daskal
    Абе вие ако видите управителката на Нелсен... Манекенката...
  • 5
    9
    Ачо
    Възпитание и яко глоби, това е начина! Като си наясно,че ще те обрулят 100 лева за изхвърлен фас няма и да си помислиш. В Лозана умишлено съм търсил едно боклуче да видя. Над 95% грамотност на населението.
  • 10
    8
    Да кажа
    Контейнерите тип "бобър" (или там както се наричат) просто не стават.
  • 6
    7
    педагог от Сингапур
    Последните 2 поколения са доста изпуснати . Нямат адекватни родители да им обясняват , че животът в общество е задължение да спазваш Закони и Правила. Семейството като основна клетка на съвременното общество е в перманентна криза . Първо почнете от семейното възпитание и нататък е лесно. Впрочем всеки вижда ежедневно някой невъзпитан да си хвърля отпадъците направо където му дойде зора. Вземете пример от Сингапур - ефективни глоби за всяко нарушение.
  • 11
    6
    Аз
    Контейнерите са поставени основно по тротоарите. Редовно са препълнени. На места на механизма за отваряне е блокиран от бордюр. Пенсионерите си изхвърлят боклука на магия, механизмът на контейнерите е пълен абсурд. Разделното събиране на боклуци, които после биват смесвани и събиране накуп, поредният абсурд...Още да пиша ли? Нелсън могат да си починат малко и дано някоя друга фирма се справи по-добре...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари