Левон Хампарцумян: Политиците нямат желание да влезем в еврозоната

0
Очевидно е, че България изпуска и този влак за влизане в еврозоната
Очевидно е, че България изпуска и този влак за влизане в еврозоната

Очевидно е, че България изпуска и този влак за влизане в еврозоната

По-голям приоритет за управляващите е законът за хазарта, а не влизането ни в еврозоната, смята финансистът Левон Хампарцумян.

„Беше много важно да забраним хазарта обаче закона за приемането на еврото той понеже е готов... Ако хазартът е по-важен от еврото защо очаквате, че ще стане с приемането ни там. Онези хора, ако не видят мотивация от другата страна, освен че всичките критерии трябва да се изпълнени, трябва да има обществено мнение, което да иска това да се направи. Непрекъснато чуваме някакво мрънкане – готови, не-готови и така нататък, всъщност като пресекат границата с Гърция влизат в еврозоната и се чувстват прекрасно“

Това заяви в студиото на Дарик Радио и предаването „Кой Говори“ Хампарцумян. Той подчерта, че у нас очевидно няма мотивация за приемането на еврото сред политиците, а голяма част от българите не са добре осведомени по въпроса. Според него по-реалистичната дата за влизане в еврозоната е 01.01.2026 г., а не 2025г. какъвто беше досегашният план.

Хампарцумян категорично заяви, че икономиката ни е готова: „Голяма част от икономиката у нас е в частни ръце, успява доста добре да се справя с предизвикателствата като Ковид и войната в Украйна“

На пропагандните послания срещу еврото, управляващите трябва да противостоят и да се образоват хората по темата, допълни още експертът.

„Обществото не упражнява необходимия натиск върху хората, които го управляват, за да могат да ги накарат да приемат това като приоритет“

Относно ситуацията в Европа той коментира, че: Европа си губи конкурентните преимущества. Тя беше сравнима с икономиката на САЩ, вече не е. Това го пише в доклади на Европейския съюз, на Марио Драги (бивш президент на Европейската централна банка). При всички случаи ще трябва да се правят усилия в тази посока ние да се реиндустриализираме като континент и да почнем да допринасяме повече за собственото си индустриално развитие“

На въпрос дали обмисля влизане в политиката Левон Хампарцумян отрече като добави, че има и други начини човек да бъде полезен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    ...
    НАРОДЪТ НЕ ИСКА, ГОЛОГЛАВ ЛЕШОЯД ПРОДАЖНИЧЕСКИ !
  • 3
    4
    Име
    Ами не знаех, че е химик по образование, но въпроса е уместен....
  • 9
    3
    Хампарцуляне,
    От цигани, турци, евреи и арменци акъл не щем!
  • 4
    2
    До номер 1
    Г-н Левон Х. е химик по образование. Какво прави в банковата система, кой да ти каже!
  • 10
    1
    Име
    А пък ти драпаш за верозоната щото после като ни натикате там, заедно с гацов - дацов, кокорестия пендел и всички "банкери", всяка година ще си делкате по млр. и отгоре, нали? Какво ще става с България не е важно нали? Важното е вие да сте добре...... Абе левончо, ти га учи за банкер, за демография говориха ли ви, или само с "опорки" за "свободния пазар" ви захранваха?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари