Джипът на Кристиан бил пълен с флакони с райски газ

0
Младият мъж загина на място, след като се удари челно в крайпътни дървета
Младият мъж загина на място, след като се удари челно в крайпътни дървета Снимка: Facebook

Младият мъж загина на място, след като се удари челно в крайпътни дървета

Флакони с райски газ са намерили криминалисти в останките на джипа, с който 21-годишният Кристиан Екмекчиян катастрофира в Пловдив преди две денонощия. Това съобщиха източници, близки до разследването, цитирани от Труд.

От полицията все още не съобщават подробности за резултатите от експертизата, която ще покаже има ли наличие на забранени субстанции в кръвта на загиналия студент. Експерти от Пътна безопасност обаче предполагат, че тестовете ще отчетат дрога или алкохол, тъй като водачът не се е притеснил нито от развиване на страховити скорости в градски условия, нито от дъжда във въпросната нощ, а е продължил уверено да натиска газта.

Младият мъж загина на място, след като профуча с близо 200 км./ч на мокра настилка и се удари челно в засадените около шосето вековни дървета. Живота си загуби и студентката Теодора Николова, която се е возила до него отпред.

Ударът в едно от дърветата на централна улица е бил толкова силен, че мощното возило буквално се е разполовило. Спящи в района пловдивчани бяха събудени от силен тътен малко след 03:30 неделя срещу понеделник, а живущи в околията помислили, че става земетресение.

Другите двама пътници все още се борят за живота си в болница.

"Оперираха дъщеря ми. Нейното състояние е по-тежко от това на момчето. Цяло чудо е, че са оцелели", заяви майката на момичето, което бере душа в интензивното на болница "Св. Георги". Красимира Узунова поясни, че на дъщеря ѝ медиците са извършили животоспасяваща коремна интервенция. Пострадал е и черният дроб на девойката.

Психиатри неведнъж са настоявали за криминализирането на разпространение, продажби и употреба на райски газ. Флаконите са истински хит сред тийновете и могат свободно да бъдат закупени от всяка дискотека или клуб.

„Райският газ кара да се чувстваш безсмъртен“, заяви неотдавна д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ райският газ се използва с медицински цели при контролирана среда, но е много опасен, когато се използва неконтролируемо.

„Той няма да убие, но предизвиква еуфория, която бързо отминава. А под тази еуфория може да се случат много неща. Чувството, което създава райският газ, е заразително и кара хората да опитват отново и отново. А това, че си го комбинирал с алкохол още повече подвига настроените и излиташ като един Икар“, отбеляза психиатърката.

"Това има много дълбоки корени. Това е консуматорското отношение към живота, а то води до опитване. Само че опитването води до процеси, които ние не знаем как ще завършат. Имаме сериозно проблеми, свързани с ценностната система и отбелязваме сериозен цивилизационен регрес и много сериозен проблем с институциите, които не изпълняват правомощията си с цялата строгост на закона“, казва още Гълъбова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    Сфгхйклл
    Абе,стига сте показвали този изрод бе!!!!! Да мре изрода,убиец,наркоман!!!! Такъв боклук няма място на земята!!!
  • 12
    1
    daskal
    Съжалявам, но профилът им е един и същ при подобни катастрофи... Хора в разцвета на силите и младостта си, с много нарушения на пътя, с неприлично скъпа кола, отсъствие на разум, до степен отсъствие на инстинкт за самосъхранение, опиати, девойки, чалга...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари