Община Русе: Доброволците на "Дунав мост" затрудняват потока от достоверна информация за бежанците от Украйна

1
Общинската управа се похвали с нови механизми за подкрепа на бежанци
Общинската управа се похвали с нови механизми за подкрепа на бежанци Снимка: БЧК

От общинската управа призовават всеки, предоставящ място за настаняване, да го направи на телефон 082/881 769 и 082/881 702

Продължава работата на подкрепителния пункт на "Дунав мост" и  дежурната линия, която Община Русе разкри с цел организация на потока от граждани, идващи в България заради военните действия в Украйна.

Разклонители, лаптоп и телефон ще бъдат осигурени от местната администрация на контролно-пропускателния пункт, за да могат пътуващите с километри да установят връзка с останалите в родината им. Подготвят се и информационни брошури с полезна информация, която да насочва гражданите към болници, административни сгради, магазини и др.

При необходимост ще бъдат изпратени дежурни екипи и на Централна ЖП гара Русе.

Едно от предизвикателствата, което общинските служители на терен срещат през последните дни, са множеството групи за помощ в социалните мрежи и индивидуалните инициативи на граждани и НПО, тъй като не се създава общ регистър на запълнените места, пропуска се регистрирането на самите настанени и това затруднява потока от достоверна информация.

Призоваваме всеки, предоставящ място за настаняване, да го направи на телефон 082/881 769 и 082/881 702.

В 15 часа днес в Зала 1 на Областна администрация-Русе ще се състои и областен щаб по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари