В Русе пуснаха информационна брошура за бягащите от войната в Украйна

0

Готова е информационната брошура, предназначена за бягащите от войната в Украйна

Тя представя подробна информация за Русе и бе разработена съвместно от екипите от Общината и Областната управа. В нея може да бъде открита информация относно възможностите за безплатна медицинска помощ, както и отговори на някои от най-често задаваните въпроси от мигрантите. Посредством QR-кодове е дадена възможност за достъп до националния портал: https://ukraine.gov.bg/bg/ и до платформата, разработена от доброволци: https://dopomoga-bg.com/.

Последният уебсайт предоставя конкретна информация за Русе и региона, включваща подробни данни за местата за настаняване, транспорта, доболничната и болнична медицинска помощ, свободни работни места, както и контакт с част от доброволците. Брошурата е двуезична – на украински и английски език. Тя включва подробна карта на Русе с QR код. При сканирането му картата се визуализира на мобилното устройство, обясняват от Областна администрация Русе.

Брошурата е разпечатана в достатъчен брой екземпляри и от няколко дни се раздава на гранично контролно-пропускателния пункт „Дунав мост“ и на Централната жп гара. Това са и двете места, през които могат да влязат мигранти от Украйна в Русе. Там се раздават и националните информационни материали, както и тези, които бяха предоставени от Представителството на Европейската комисия в България и Върховния Комисариат на ООН за бежанците през последната седмица.

По-подробен анализ сочи, че много малка част – едва няколко процента от влизащите в страната през Русе остават в града за няколко дни. Повечето продължават към вътрешността на страната или преминават транзитно през България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари