НАТО: Много далеч сме от обстоятелствата, при които да използваме ядрено оръжие

0
Ще настъпят тежки последици, ако Русия използва атомно оръжие в Украйна, и Москва добре знае това, добави Столтенберг
Ще настъпят тежки последици, ако Русия използва атомно оръжие в Украйна, и Москва добре знае това, добави Столтенберг Снимка: НАТО

Много далеч сме от обстоятелствата, при които НАТО да използва ядрено оръжие.

Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на пресконференция след двудневното заседание на министрите на отбраната от военнополитическия съюз в Брюксел, предаде БТА.

Ядрените сили за сдържане на НАТО са успешни от десетилетия, целта на НАТО е да предотврати война и ядрен удар, сдържането е начинът да избегнем нападение, поясни той. Ще настъпят тежки последици, ако Русия използва атомно оръжие в Украйна и Москва добре знае това, добави Столтенберг. Той отбеляза, че предстоящото следващата седмица учение на ядрените сили на пакта е "рутинно".

Столтенберг съобщи, че министрите от НАТО са взели решения за повишаване на сигурността на критичната инфраструктура, включително подводна и съобщителна.

Генералният секретар благодари на всички съюзници за оказваната подкрепа на Украйна и увери, че помощта ще продължи, докогато е необходимо. Той добави, че дългосрочната цел е преоборудването на украинската войска със съвременна западна техника. НАТО скоро ще осигури средства за заглушаване на сигнала, използван за управление на дронове, съобщи Столтенберг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    daskal
    сащ е тумор! сащ е агресор!
  • 5
    5
    daskal
    До "сащническия" - Пий си хапчетата, бе, човек!
  • -6
    4
    ААААААААААААААА
    сащ е напълно унищожена, ядрени бомби падат на ццялата територия на урода сащ! Дементният джо бидон моли за мир?!
  • -5
    3
    сащ е урод
    Бравоооооооооооооооооо! 25 сащнически щата бяха ударени от ядрени бомби! Евроатлантическите хомосексуалисти са разгромени! Светът вече може да диша спокойно, щом вече душманинът на планетата - уродът сащ е тотално заличен от лицето на земята!
  • 2
    2
    СХаЙ
    Мечтая рамзан кадиров да ме опъне на задна прашка, да го целувам по красивата брадата глава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари