Йенс Столтенберг: Членките на НАТО трябва да гарантират дългосрочни доставки на оръжие за Украйна

0
Той заяви, че външните министри ще обсъдят как НАТО може да поеме по-голяма отговорност за координирането на военното оборудване и обучението за Украйна
Той заяви, че външните министри ще обсъдят как НАТО може да поеме по-голяма отговорност за координирането на военното оборудване и обучението за Украйна Снимка: БГНЕС

Той заяви, че външните министри ще обсъдят как НАТО може да поеме по-голяма отговорност за координирането на военното оборудване и обучението за Украйна

Членките на НАТО трябва да гарантират дългосрочни доставки на оръжие за Украйна“.

Това заяви генералният-секретар на алианса Йенс Столтенберг преди срещата на външните министри на НАТО, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Трябва да осигурим надеждна и предвидима помощ за сигурността на Украйна в дългосрочен план, така че да разчитаме по-малко на доброволните вноски и повече на ангажиментите на НАТО, по-малко на краткосрочните предложения и повече на многогодишните ангажименти", добави Столтенберг.

Той заяви, че външните министри ще обсъдят как НАТО може да поеме по-голяма отговорност за координирането на военното оборудване и обучението за Украйна, като закрепи това в правната рамка на алианса.

Съюзниците от НАТО осигуряват 99% от цялата военна подкрепа за Украйна. Така че, ако направим повече в рамките на НАТО, усилията ни ще станат по-ефикасни и по-ефективни“, каза ръководителят на отбранителния пакт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Читател
    Натовски ястреб,не нажежавай атмосферата допълнително с идиотските си съждения.
  • -3
    2
    N/A
    Не че нещо ама каква точно се явява Украйна за НАТО, че да им даваме оръжия или пък Русия? Хората са го казали, когато двама си мерят п...те не си давай дупето между тях. Има си договори които трябв да се спазват. Всички членки на НАТО (в това число и България) нарушават всякакви правила като им пращат оръжия, без тази държава да е член на НАТО.
  • -1
    1
    Васо
    Човекът е решил да приключи генерално проблема с украинското население. Бой до последния хохол. Ама, ний, такова... Няма, няма, Йенс каза, оружие ще има, вий само ги мобилизирвайте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари