Володимир Зеленски настоя за ускоряване на доставките на оръжия за Украйна

0
Президентът на Украйна прие в Киев генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг
Президентът на Украйна прие в Киев генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг Снимка: Володимир Зеленський / Facebook

Президентът на Украйна прие в Киев генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг

За ускоряване на доставките на оръжия и боеприпаси за страната му настоя президентът на Украйна Володимир Зеленски, след като прие в Киев генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"За навременната подкрепа за нашата армия - към днешна дата все още не виждам положително развитие. Доставките започнаха бавно да се увеличават, но трябва да бъдат забързани. Руската армия се опитва да се възползва от ситуацията и затова за стабилизирането на фронта е необходимо ускоряването на пратките 155-милиметрови снаряди, далекобойни ракети и системи за противовъздушна отбрана - преди всичко "Пейтриът". Партньорите ни имат запаси от всички тези неща - нека ни помогнат да унищожим амбициите на руските терористи, защото те се готвят за още офанзивни действия", заяви украинският президент Зеленски, предаде БНР.

А Столтенберг призна, че страните от НАТО са допуснали неизпълнение на обещанията им към Киев през последните няколко месеца, но изрази увереност, че това няма да е фатално:

"Не е късно Украйна да надделее. Помощта е вече на път. Съюзниците продължават да анализират с какво още биха могли да допринесат. Работим усилено за запълване на липсите в Украйна. А аз ясно заявих, че ако съюзниците в НАТО са изправени пред избор - да изпълнят критериите на Алианса за бойни способности или да подкрепят Украйна - нека помогнат първо на Украйна", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Киев.

От Москва руското министерство на отбраната обяви днес, че е превзето още едно украинско село в Донецка област - Семьоновка, което се намира западно от Авдеевка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари