Йенс Столтенберг: НАТО не планира да изпрати войски в Украйна

0
че дори отделни държави от НАТО да изпратят войски в Украйна, това ще се отрази на алианса като цяло
че дори отделни държави от НАТО да изпратят войски в Украйна, това ще се отрази на алианса като цяло Снимка: ЕПА / БГНЕС

Дори отделни държави от НАТО да изпратят войски в Украйна, това ще се отрази на алианса като цяло

"НАТО не планира да изпрати войски в Украйна и НАТО не е страна в конфликта, нито пък съюзници на НАТО".

Това заяви генералният-секретар на алианса Йенс Столтенберг. Думите му дойдоха по повод предложението на френския президент Макрон западните съюзници да не изключват изпращането на войски в Украйна, съобщи „Гардиън“, предаде БГНЕС.

Столтенберг каза, че дори отделни държави от НАТО да изпратят войски в Украйна, това ще се отрази на алианса като цяло, тъй като членовете му са обвързани с пакт за колективна отбрана.

Запитан дали Макрон не е допуснал грешка, като е говорил за "стратегическа двусмисленост" по отношение на евентуалното разполагане на западни войски в Украйна, Столтенберг каза:

"Не съм съгласен: "Смятам, че е важно да се консултираме и да имаме общ подход към тези важни теми, защото те са от значение за всички нас“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    фена на Путин
    Ш'са сетиш ! Тъп норвежки травестит !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари