МВР: От началото на годината сме свалили 1 700 табели

0
Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално натоварени за контрола на скоростта
Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално натоварени за контрола на скоростта

От началото на годината до 9 април имаме свалени 1684 регистрационни табели.

На 1684 превозни средства е прекратена регистрацията служебно. От тях има 599 са водачи, които са били неправоспособни. 855 са водачи след употреба на алкохол и 230 са водачи, които са употребили наркотици. Това заяви пред журналисти началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски, във връзка със започващата акция за контрол на скоростта, координирана от TISPOL, предаде „Фокус“.

„От 15 май 2018 година България в лен на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ TISPOL. Членството ни се изразява в участие във всички организирани от TISPOL инициативи, каквато е и операция „Скорост“ на територията на всички държави членки на ЕС. Конкретно на 19-ти април е обявена специализирана полицейска операция – 24 часа контрол на скоростта“, посочи комисар Рановски.

Той поясни, че както в другите държави от ЕС, в България превишената скорост също е основна причина за възникване на тежки транспортни произшествия. „Затова ние, като членове на TISPOL, се включваме в тази инициатива. Всички налични мобилни камери ще бъдат максимално ангажирани и максимално натоварени за контрола на скоростта. Стационарните камери също работят непрекъснато, ще наложим санкции на всички, които не спазват разрешената скорост за движение“, подчерта комисар Рановски. Според него след скоростта, като основна причина за катастрофи, се нареждат неправилното изпреварване и други неправомерно извършени маневри.

Във връзка с транспортните произшествия по време на празничните почивни дни, началникът на отдел „Пътна полиция“ заяви: „Миналата година, по Великденските празници имахме 5 загинали. Тази година имаме 8, за съжаление“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари