ГЕРБ предлагат КАТ да глобява по камерите в града

0
Приходите от наложените санкции може да остават в общините, предлагат от ГЕРБ
Приходите от наложените санкции може да остават в общините, предлагат от ГЕРБ

Приходите от наложените санкции може да остават в общините, предлагат от ГЕРБ

Пътна полиция да има пълен достъп до общинските камери, а част от приходите от наложени глоби от нарушения да остават в бюджетите на общините.

Това предвиждат промени в Закона за движението по пътищата, внесени от депутати от ГЕРБ начело с Александър Ненков, съобщи вестник „24 ЧАСА“.

Според промените санкции могат да се налагат за превишена скорост, преминаване на червен светофар или при шофиране в насрещното движение.

От ГЕРБ предлагат част от приходите от глоби да се връщат в общинските бюджети, за да може местните власти да инвестират допълнително в поддръжка и разширяване на мрежата от камери.

Според данни на Държавната агенция по безопасност на движението по пътищата най-голям брой тежки пътно транспортни произшествия стават в населените места на големите области на страната като София, Пловдив и Варна. Голяма част от катастрофите са именно заради каране с превишена или несъобразена скорост, най-много са катастрофите между два автомобила, следвани от сблъсък с пешеходец, 20% от произшествията са сблъсък с препятствие, а 12% са преобръщане на колата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    Чакайте малко! Да не ми казвате, че тези камери, за всяка от които са платени хиляди левове, досега не ползвани за нищо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари