Първите камери с изкуствен интелект вече са на пътя

0
Те ще предават данни за нарушителите в реално време
Те ще предават данни за нарушителите в реално време Видео: bTV

Те ще предават данни за нарушителите в реално време

Първите 20 камери с изкуствен интелект вече пристигнаха в 19 областни управления на полицията в страната. С тях МВР ще засича нарушителите на пътя.

Новото техническо средство е снабдено с две смарт камери с висока резолюция. Снима в двете посоки едновременно. Различава класа на автомобила. Отчита скорост от 20 до 320 км в час и е подходящо за градски условия и магистрали.

Изкуственият интелект може да разграничи с каква скорост се движат висок брой автомобили, да разграничи всяка една скорост, да отдели всяко едно нарушение на нарушителите от автомобилите, които не нарушават скоростните режими”, каза пред bTV инспектор Пламен Манчев от ОДМВР-Велико Търново.

Камерите ще предават данните за нарушителите – видео и снимки, в реално време, с допустимо максимално закъснение от 15 секунди. В употреба остават и старите камери за скорост.

Новата техника на пътя ще има и превантивен ефект, смятат от пътната полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Батко
    Лошото е, че естествения интелект на органите го няма никакъв. И той не се поправя с корекции в софтуера.
  • 11
    2
    Прорграмист
    Защо на тъпия софтуер вече му казват "изкуствен интелект" ?
  • 15
    1
    Иван Асен
    Педали.а да сложите камери и по къщите си че като сте нощни смени да видите какви оргии се правят с жените ви и после ревете че детето не приличало на вас.така и ви се пада.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари