Лиляна Павлова идва в Русе

0
Лиляна Павлова ще участва в бизнес форум за стимулиране на местните икономики
Лиляна Павлова ще участва в бизнес форум за стимулиране на местните икономики Снимка: Булфото

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов ще вземе участие в бизнес форум, който ще се проведе на 13 май, в зала „Европа“ на Доходното здание, с начален час - 11 часа.

Събитието е организирано от вестник “24 часа” и е част от националната кампанияРегиони в растеж”, която включва поредица от публикации и събития - срещи на местната власт с местния бизнес.

Участие във форума ще вземат още Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Валери Белчев, изпълнителен директор на Фонда на фондовете, народният представител Пламен Нунев, кметове на общини от региона и др.

Целта на кампанията е да изследва кои са неизползваните ресурси и възможности за стимулиране на местните икономики. Това е национална платформа, чрез която власт и бизнес да си подадат ръка и да работят заедно за просперитета на регионите. Русе е третата спирка по пътя на кампанията, като дискусията с участието на общински власти, инвеститори, държава и местната общественост ще е посветена на възможностите за развитие на регион Централен Северен (включващ областите Русе, Велико Търново, Габрово, Разград и Силистра).

Участниците във форума ще търсят отговори на въпросите:

• кои са големите инвестиционни проекти в региона

• кои са секторите с най-голям потенциал за растеж

• кои са приоритетите на новата местна власт

• от какво има нужда местният бизнес

Партньори в кампанията са най-голямата работодателска организация КРИБ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Основен спонсор на кампанията е СИБанк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари