Националната кампания на КНСБ стартира от Русе на 3 април

0
Председателят на сдружението ще се срещне с Пенчо Милков
Председателят на сдружението ще се срещне с Пенчо Милков Снимка: Facebook

Председателят на сдружението ще се срещне с Пенчо Милков

На 3 април от Русе ще стартира национална кампания на КНСБ под надслов „КНСБ в защита на правото на сдружаване и договаряне на работните заплати“. В нея ще се включи председателят на КНСБ Пламен Димитров, който ще има среща с кмета Пенчо Милков и ще посети шатрата на КНСБ, разположена пред сградата на общинска администрация, предава Русе Медиа. Той ще направи посещение и в няколко предприятия.

Сред основните теми на кампанията са: демокрацията на работното място, предложенията за законодателни промени във връзка с транспонирането на Директивата за адекватни минимални работни заплата; промените в Кодекса на труда по отношение на работата от разстояние и правото на изключване; възможностите за включване в безплатни обучения за работещите по дигитални компетентности; и др.

В община Русе са селектирани няколко компании, отличаващи се с корпоративна – социална отговорност, ангажираност към работниците и създаването на добри условия на труд и работа. Те са пример за социален диалог и партньорство в Русе и региона. На срещите с ръководствата ще се обсъдят нуждите, предизвикателствата и възможностите за подобряване на условията на труд, подпомагането на процеса на подготовката, реализирането и изпълнението на проектни предложения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари