Бушоните от ГЕРБ се срещнаха в София

3
Бушонът от Русе излезе по-издръжлив от очакването. Може да е най-дребният, но жицата му изглежда е дебела, защото още не е изгорял
Бушонът от Русе излезе по-издръжлив от очакването. Може да е най-дребният, но жицата му изглежда е дебела, защото още не е изгорял

Кметът на Русе Пламен Стоилов също участва в срещата с президента на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол.

На срещата участваха кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ.

Тази среща на "ИЗБРАНИТЕ" от ГЕРБ обяснява много неща за местната власт, тясната обвързаност и зависимост от партиите с иначе надпартийните кметове. А когато Бойко Борисов ги строи в една редица, най-добре се вижда от кого са избрани и за кого работят. 

Ако някой до сега си е мислил, че е избирал кмет, сериозно се е заблудил. Всички в този партиен монопол играят ролята на бушони. А бушонът от Русе излезе по-издръжлив от очакваното. Може да е най-дребният, но жицата му изглежда е дебела, защото още не е изгорял.

Разговорът се проведе преди началото на форума на Групата на ЕНП в Комитета на регионите, който се провежда в София в момента.  Президентът на ЕНП бе категоричен, че България трябва да е горда с председателството на Съвета на ЕС.

Жозеф Дол поздрави българските градоначалници за успешното развитие на българските региони в последните години. По думите му, управляваните от ГЕРБ населени места са придобили истински европейски облик в последните години. Президентът на ЕНП подчерта, че българските градове и села се развиват непрекъснато и изрази увереност, че стандартът на живот на всички български граждани ще бъде усезаемо подобрен под ръководството на тези кметове.

Градоначалниците от своя страна заявиха, че европейската солидарност и финансирането на важните за българите проекти от страна на ЕС е от изключително значение за всички населени места в страната. Всеки от българските кметове даде своите убедителни доводи пред Дол защо кохезионната политика не трябва да се променя.

Президентът на ЕНП подчерта, че “България се доказа като надежден партньор и отговорна страна-членка на ЕС. Кохезионната политика намалява разликите между държавите и това се вижда в много от българските градове, придобили европейски облик в последните години”, обясни още Жозеф Дол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари