Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание

1
Против предложението бяха от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”
Против предложението бяха от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”

Против гласуваха от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”

Избраха Вежди Рашидов за председател на 48-ото Народно събрание, предаде NOVA.

Той събра подкрепата на 139 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС, БСП и „Български възход”. Против предложението бяха от „Продължаваме Промяната” и „Демократична България”. От „Възраждане” гласуваха с „въздържал се”.

Преди гласуването стана ясно, че ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход” издигат номинацията на Рашидов за председател. Това беше обявено от Корнелия Нинова, която обясни, че е упълномощена от мнозинството на Председателския съвет да говори от парламентарната трибуна.

„Постигнахме необходимото мнозинство за издигане и подкрепа на председател на Народното събрание. Предлагаме най-принципното отношение. От името на мнозинството в Председателския съвет номинирам най-възрастния депутат - Вежди Рашидов”, посочи Нинова.

„Дори това да изисква някакъв партиен компромис, в случая, до такава степен ударихме дъното, че е много по-важно да помислим за България и за българския народ. Нека 48-ото Народно събрание да започне работа”, добави лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    10
    До 4
    Вярно , че е турчин , но един от заместниците му, Данчо Ментата , се говори , че е българин. Това се прави за баланс. Одобрено е от БСП !
  • 6
    9
    възмутен
    ей, малоумни коментари в изобилие. А според мен най-малоумния коментар направи именно Косьо Копейкин, който най-нагло заяви, че голяма работа като не можело да се избере председател. Голяма работа, че не можело да заработи Парламента. Голяма работа, че щяло да има нови избори. Държи са като малоумник и пълен българофоб. Ей, мислете бе идиоти, мислете. Как без бюджет. Вярно е, може без бюджет, тогава се прилага 1/12 от бюджета за предходната година. Така какво се получава за януари 2023 г - трябва да се приложи бюджета за януари 2022. Да, ама такъв нямаше и се прилагаше бюджета за януари 2021 година. Ей, всички от ВГЪЗРАЖДАНЕ - искате да ни кажете, че януари 2023 г. ще работим по бюджета за януари 2021 г.??? Ами защо не си го заврете в Г.Ъ.З.А Ама вашите заплати ще са за 2023 г. Както ни убеждавахте относно ваксините, а се бяхте набоцкали всичките
  • 7
    8
    русенец
    А какво стана с катастрофата, при която Веждито пиян мина на червено и попиля кола? А какво стана с оня случай, когато удари полицай? Съдиха ли го за дребно хулиганство? Ако Главният Мултак е най-главният и високопоставен в България, то България е егати циганската страна!
  • 2
    7
    до 2
    И за кого трябваше да гласувам, като всички са боклуци?
  • 3
    6
    daskal
    Всъщност "ОПГ ГРОБ+ДПС+БКП+путлерастите на Янев", заедно с "вгъZраждани" са рушлямските дупедавци в Парламента. Както се казва тежко ни и горко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари