Срам, срам, срам...

2
Възгледите на Рашидов се споделят гласно или негласно от част от обществото
Възгледите на Рашидов се споделят гласно или негласно от част от обществото Снимка: БГНЕС

Възгледите на Рашидов се споделят гласно или негласно от част от обществото

"Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направха на маймуна".

Съжаляваме, че се налага да четете и слушате това, но то е важно по няколко причини. Първо, излиза от устата на депутатВежди Рашидов от ГЕРБ, който през годините заемаше няколко държавни поста, поне на теория свързвани с морал, култура, дух... Освен представител на народа в няколко парламента, той беше министър на... КУЛТУРАТА и ПРЕДСЕДАТЕЛ на Народното събрание, припомня Mediapool.

Второ, това откровение е изречено в момент, когато парламентарното мнозинство (в което участва и ГЕРБ) поне привидно се опитва да намери някакъв законодателен отговор на ширещата се агресия и в частност за домашното насилие, за което по правило голяма част от обществото си затваря очите. Дали приетите в понеделник законодателни промени са адекватното решение, е отделна и дълга тема.

Трето, възгледите на Рашидов се споделят гласно или негласно от част от обществото. От онези мъже и жени, които смятат, че поредната жертва на насилие сама си е виновна. За които убитите, бити, нарязани жертви "сами си го търсят", виновни са, защото са "ку*ви" (цитат по Рашидов), защото са се събрали с лоши момчета/момичета... Няма нужда да продължавам.

А тази риторика оневинява и окуражава продължаващите прояви на издевателства, побои, садизъм, убийства.

В един не идеален, а просто умерено приличен свят, Рашидов вече нямаше да е депутат. Всъщност отдавна щеше да е аут от обществения живот, защото това съвсем не е първата му изцепка.

В една по-нормална публична среда Георги, Петър, Иван (името е без значение) щеше доста да се позамисли дали да нареже с макетно ножче 18-годишно момиче и да обръсне косата му, защото щеше да е наясно, че обществото и правораздавателната система не прощават подобни изстъпления.

И нямаше да се налага да се пишат спешно законови поправки вследствие на обществения гняв от садистичното отношение към едно момиче. И щеше да е без значение дали насилието се случва в двойка между мъж и жена, или между хора от един и същи пол. Каквато и да е конфигурацията, то нямаше да е обществено приемливо и щеше да води до наказание. И още, и още...

Ситуацията обаче е отчайваща. Обществената среда очевидно отглежда, възпитава и толерира всеки бияч и насилник – иначе нямаше всеки ден да се разчува за поредната жертва на насилие. Това е средата, в която хора като Вежди Рашидов имат запазено място в челните позиции на депутатските листи и се ползват с благоволението на партийния си вожд, който в качеството си на най-дълго управлявалия български премиер ги държи плътно в орбитата на властта.

За малко да помислим, че едва ли за един ден може да сме свидетели на по-голямо омерзение, реалността бързо ни опроверга. Причината – благодарение на ГЕРБ мнозинството се подчини на "антиджендърския" дневен ред на "Възраждане", БСП и ИТН.

Това стана при скоростното приемане на поправките в Закона за защита от домашно насилие, с които "интимната връзка" се приравнява към брачното партньорство и съжителството без брак, а жертвите получават същите възможности за закрила.

Законодателната инициатива бе на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, които от бързане да прокарат поправките, допуснаха спорна парламентарна процедура с гласуване на текстовете на две четения в едно заседание.

В същото време "Възраждане", БСП и ИТН предизвикаха поредната си режисирана "антиджендърска" истерия, обвинявайки управляващите, че с тези промени регламентират еднополовите връзки.

След като цял ден защитаваха позицията, че защита от насилие имат всички хора, независимо в каква интимна връзка, част от депутатите от мнозинството накрая се съгласиха да променят дефиницията така, както иска БСП.

Обратът настъпи с гласовете на ГЕРБ.

Според окончателно гласуваната промяна в Закона за домашното насилие изрично се посочва, че се отнася за интимната връзка между мъж и жена, а не интимна връзка между две лица, какъвто бе първоначалният вариант.

Така законът трябва да се хареса на онези, за които "джендърите" са заплаха за традиционното семейство, в което мъжът е в правото да пребива жена си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    6
    прав е Веждичката
    Абе ще го разберете по най трудния начин,колко е бил прав Рашидов.Включително и мнозина от тези,който сега го прокараха като закон.Лично аз,бих го пребил с бухалка онзи - от Стара Загора.Но имам чувството,че определена група,натоварена отвън с внедряването на Стамбул конвенцията, използва момента,като ракета - носител.Не коментирам речника на Вежди.Но той удря камбаната ,да се сетите какво се случи с Доминик Строс Кан( бивш шеф на МВФ,) и сериозен претендет за Президент.Една пъпчива глежосана в лилаво камериерка,която и клошар няма да хареса,го обвини в секс.посегателство.И му отрязаха ( в преносен смисъл) главата.Съсипан авторитет,разкарваха го като мумун по съдилища,огромни финансови щети.А другите-мега звезди,политици,актъори вече над дузина? Платили десетки милиони на такива,който той нарече" к,ви" ,защото се присетила че преди 20 г и е " посегнал"? Да,тук се смеехме,но и тук ще дойде.Има закон- потенциален клиент си завинаги.А у нас точно богатите ще плачат.Това искаше да каже Вежди.И обърнете внимание: Кой скача буквално часове след неговата реплика.Международно женско лоби- най върлата групировка- поддръжник наСтамбул конвенцията.Не реагирайте първосигнално.Утре подобна " присетила се" с две " свидетелки- от нейната класа,ще ви разбият семейство,ще ви осъди за хиляди обезщетение,ще ви раздели имуществото.И не можете да кажете копче.
  • 5
    5
    Русенец
    Къв срам кви 5 лв.???? Кво ни пробутвате ала бала с тея филми 18 годишна кво майка си дири с 26 годишен с жена и дете, че и нацепена ПАТКА ОХРАНИТЕЛ???!????? Ебане и друсане май?????? Оная другата застреляната за кво е думната щото искала 2 бона хонорар за порно клип в onlyfans???????? Ей стига вече с курви!!!!!!!! Другата ебала се с 20 на веднъж била бита ем, когато ги навира 20 на веднъж хуу ти беше а боклук???? Що нормалните жени нямат такива проблеми????
  • 5
    4
    daskal
    Е не е много по-скандален от себе си като плюска с мултаците по време на хиперинфлацията в ресторант "България" и се обявява за техен главатар, или когато наби полицай пред столичната Община. Винаги си е бил арогантно прасе.
  • 11
    3
    ===
    Рашидов беше много прав в мнението си. Вижте какво става в братските САЩ ! След 30 години една баба се сеща че Тръмп я изнасилил в пробната на магазин, а друга с удоволствие си спомня как Байдън я изнасилил преди 35 години на АЧИКА В КОРИДОРА НА СЕНАТА. Тука Дияна Димитрова след после се сетила, че я били! И всичко това за какво?!?
  • -12
    2
    Бай Дън
    #BLM е наред, за да има уважение и разбирателство във вашето изостанало общество! #BLM
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари