Диана Русинова: Искаме оставката на началника на "Пътна полиция" в Пловдив

3
Пътният травматизъм е отговорност на всички, категорична е експертката по пътна безопасност
Пътният травматизъм е отговорност на всички, категорична е експертката по пътна безопасност Снимка: Diana Russinova / Facebook

Пътният травматизъм е отговорност на всички, категорична е експертката по пътна безопасност

Искаме да има някакво наказание и ако се налага, и оставката на инспектор Красимир Нешев, заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Тя коментира тежката катастрофа в Пловдив, при която загинаха двама души, а други трима са в болница.

Русинова определи като възмутителна реакцията на началника на "Пътна полиция" в Пловдив Красимир Нешев, който в национален ефир е заявил, че не счита за опасен водач, който има 15 нарушения за по - малко от три години.

Този факт буди много сериозно притеснение у нас, посочи тя и уточни, че в писмено становище до министъра на вътрешните работи е поискана оставката на пловдивския инспектор.

От Европейския център за транспортни политики считат, че подобно поведение би следвало да бъде категоризирано като пътно хулиганство с предпоставки за опасни и фатални последствия и утежняващи обстоятелства, каквото представлява разпространението му в интернет пространството, предава БНР.

За пореден път сме свидетели на арогантно поведение на млади водачи - и като години, и като опит, които са повярвали, че те са над законите на физиката и съответно този експеримент е завършил трагично.

Русинова смята, че се наблюдава тревожна тенденция с хора, които се хвалят в интернет как нарушават Закона за движение по пътищата, защото няма кой какво да им направи. В крайна сметка обаче те свършват трагично.

Тя припомни скандалните случаи с Мис Силикон, с певицата Диона, с Георги Фиков и редица други. Такъв е и случаят с младежа, който уби журналиста Милен Цветков, посочи Русинова. Тя определи като много аналoгични катастрофата с Цветков и тази в Пловдив от последните дни.

Младежът в Пловдив се е забил в дърво и е починал на място, докато в случая "Милен Цветков" отново млад, самонадеян водач е убил друг човек.

Пътният травматизъм е отговорност на всички, категорична е експертката по пътна безопасност.

Русинова се позова на изнесена днес статистика, според която през последните две години са загинали близо 2000 души при инциденти с участието на млади водачи със стаж до две години. На тяхното добро самочувствие и лоша преценка се дължат голяма част от тези инциденти, които са на прави участъци със суха настилка, коментира Русинова.

Тя призова да си дадем сметка дали не подстрекаваме младите хора да карат по този безумен начин чрез това поведение в интернет, което се толерира в различните социални групи и мрежи - Инстаграм, Фейсбук, Тик Ток, където качваме клипове как караме безумно и сме едва ли не безсмъртни.

Това поведение доведе до смъртта на двама души в Пловдив, категорична е Диана Русинова. Според нея е много сериозен проблем поведението на служител на МВР, на "Пътна полиция", който излиза и казва, че не е чак толкова притеснително, че някой има 15 нарушения за по - малко от три години.

Автомобилът е оръжие, с което можете да убиете някого другиго или себе си, посочи експертът по пътна безопасност и призова за контрол.

Според нея, както в интернет има контрол върху разпространението на порнография или върху призивите за Джихад на различни терористични групировки, така би трябвало да има контрол и върху хора, които в интернет призовават: Карайте бързо, няма проблем!

Русинова е категорична, че това поведение не бива да бъде толерирано от обществото и всички, включително служителите на МВР, трябва да отправят категорични послания, че това поведение е престъпно и води до смъртта на млади български граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    3
    до онова дето искало
    Няма да се научиш да четеш с разбиране! Русинова няма нищо общо нито със Софийска община, чийто дело са велоалеиее и прочие, нито с Пътна полиция! Та на какво основание и искаш оставката на Русинова?!? Аман от илитерати!
  • -14
    2
    То какво е искало
    Тая, че и нагла на всичкото отгоре. Изсраха едно лайно като от широк булевард в София направиха велоалея сякаш велосипедистите карат един след друг, направиха паркинг и оставиха по една лента в посока и всичко това на своя глава без да го съгласуват с Пътна полиция, а сега му били искали оставката на шефа. Не той, а ти трябва да си подадеш оставката.
  • -18
    1
    То какво е искало
    Тая, че и нагла на всичкото отгоре. Изсраха едно лайно като от широк булевард в София направиха велоалея сякаш велосипедистите карат един след друг, направиха паркинг и оставиха по една лента в посока и всичко това на своя глава без да го съгласуват с Пътна полиция, а сега му били искали оставката на шефа. Не той, а ти трябва да си подадеш оставката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари