Експертите на РИОСВ - Русе са проверили 120 обекта

0
По наложени глоби и санкции през септември в РИОСВ-Русе са постъпили 3736 лева
По наложени глоби и санкции през септември в РИОСВ-Русе са постъпили 3736 лева

През септември експертите от РИОСВ-Русе са извършили 128 проверки на 120 обекта.

От тях 56 са съгласно Плана за контролна дейност, а 72 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 90 предписания за спазване на екологичното законодателство. За административни нарушения на Закона за опазване на околната среда (ЗООС) и специалните разпоредби са съставени 5 акта.

През месеца са постъпили 6 писмени жалби, една от които е препратена от РЗИ – Русе. Поставените в жалбите проблеми са за замърсяване с торови маси на населено място, замърсяване с отпадъци, замърсяване на въздуха в Русе, мъртва риба в язовир и  нерегламентирана дейност-обработка на стъкла за очила в жилищен блок. По всички жалби са предприети действия. По четири от жалбите са извършени проверки. За незаконно изхвърляне на отпадъци в гр. Сеново е съставен акт за административно нарушение на кмета на населеното място. Две от жалбите са препратени по компетентност.

По наложени глоби и санкции през септември в РИОСВ-Русе са постъпили 3736 лв. По еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) са постъпили – 5 392 лв., от които 4 313 лв. ще бъдат разпределени и преведени на съответните общини, на чиято територия се намират санкционираните субекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари