Великобритания бори затлъстяването с безплатни инжекции за отслабване

0
Има предложения да се мерят талиите на работниците и да се спре сладкото на децата
Има предложения да се мерят талиите на работниците и да се спре сладкото на децата Видео: NOVA

Има предложения да се мерят талиите на работниците и да се спре сладкото на децата

Затлъстяването се превръща във все по-голям проблем, не само за здравните системи, но и за икономическия растеж на държавите. Сред най-засегнатите е Великобритания, където се разгоря спор какво да се прави с хората с наднормено тегло. Появиха се предложения да се мерят талиите на работниците и да се спре сладкото на децата. Кои от тях ще бъдат реализирани?

Властите на Острова дадоха ясно да се разбере, че затлъстяването на нацията се превръща в огромен проблем. Особено що се отнася до работоспособност. Редица проучвания показа, че хората с наднормено тегло по-често излизат в болнични и страдат от заболявания, водещи до трайна неработоспособност. Нуждаят се от повече медицинска грижа и стимули за слабеене. Как във Великобритания смятат да решат проблема?

Във Великобритания лекарите вече ще изписват на болни хора с наднормено тегло безплатни инжекции за отслабване. "Оказвах натиск върху правителството да премахне захарта и да въведе здравословни нейни заместители. То очевидно не желае да направи това, но сега е готово да похарчи 40 милиона паунда за експеримент с лекарството против затлъстяване "Уегови". Значи могат да отделят толкова за него, но не и за проучване на алтернативи на захарта", заяви Лорд Брук, цитиран от NOVA.

Една четвърт от хората в Обединеното кралство са с наднормено тегло и броят им непрекъснато расте. "Има сериозни проблеми с детското затлъстяване в тази страна, както е и в други държави по света. Почти едно на всеки 10 деца започва начално училище с наднормено тегло и приблизително едно на всеки пет деца го завършва със затлъстяване. Децата, които живеят в бедни райони, са повече от два пъти по-склонни към напълняване. Затлъстяването струва на страната около 58 милиарда паунда. Правителството прави всичко възможно, за да помогне проблемът да се реши от най-ранна възраст", смята Лорд Евънс.

Бедните деца в английските училища получават безплатен обяд, за да е сигурно, че поне веднъж дневно се хранят здравословно. "Много страни в западния свят имат проблем с детското затлъстяване. Консумирането на захар при деца на възраст от една до 18 години в Обединеното кралство е двойно над максималната допустима норма и повече от пет процента от дневния енергиен прием. Яденето на твърде много захар може да доведе до наддаване на тегло, което от своя страна увеличава риска от сериозни заболявания като рак, сърдечни заболявания, диабет тип 2 и COVID-19. Освен това увеличава риска от кариес. Проучване показа, че децата, които са с наднормено тегло или живеят със затлъстяване, консумират между 140 и 500 излишни калории на ден, в зависимост от възрастта и пола", коментира Лорд Евънс.

Така болните деца стават болни възрастни, които трудно биват наемани на работа. Затова се лансира идея да се постъпи, както е в Япония. Там работодателите имат право да измерят талията на служителите си веднъж годишно и ако се е увеличила, да ги включат в програма за отслабване. Проучва се и друг чужд опит.

"Децата на Канада се хранят с пълномаслено мляко в продължение на много години, хиляди и хиляди деца. Те са много по-здрави и не страдат от затлъстяване. Искам също така да попитам - ще насърчи ли правителството 40-те милиона хора с наднормено тегло в тази страна да ядат правилния вид мазнини, тъй като това води до намаляване на затлъстяването?", посочи Лорд МакКол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    чичомиткобрат
    Да им дават безплатно обучение за това колко е лошо да си лоен, гнусен дебелак, който не може нищо да прави и не може да ходи 15 метра без да се задъха или да изкачи едни стълби без да се държи за парапета докато се чуди дали днес ще умре или не. - В Япония си решиха проблема като въведоха закони, могат и на запад да го направят, просто ги е страх, понеже всичките са дебели и тея, които трябва да одобрят законите и те ще трябва да отслабнат. - Тези лекарства, с които ги инжектират са отрови, които съсипват органите - бъбреци, черен дроб, сърце и може би наистина ще отслабнат, но след време ще имат такива здравословни проблеми, че ще им се иска да умрат в съня си. - Най-добре се отслабва с ежедневен спорт и правилна диета, диетата не означава да живееш в лишения и да гладуваш, това означава режим на хранене, който спазваш цял живот. За животните се казва, че имат определена диета, това не означава, че те гладуват за са нацепени с плочки, а просто това, което си ядат. Това важи и за хората - с правилна диета и ежедневен спорт, всеки може да изглежда като човешката илюстрация в учебника по биология, просто хората по целия свят са много оглупели, правителството ги прави глупави и самите хора, като им кажеш истината, много ги боли от нея и се дразнят и ти се сърдят и после те мразят, че им казваш истината.
  • 4
    1
    Rv
    Препоръчвам им филма " Idiocracy " да гледат. Много е хубав, специално за случая. Инжекция за хубав живот и щастие няма ли да им поставят??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари