Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 183 проверки през април

0
Находищата на червен божур са в добро биологично състояние
Находищата на червен божур са в добро биологично състояние Снимка: РИОСВ - Русе

Находищата на червен божур са в добро биологично състояние

Експертите на РИОСВ - Русе извършиха 183 проверки на 161 обекта от контролираната територия през април.

В рамките на осъществения контрол са дадени 66 предписания за отстраняване на констатирани несъответствия с екологичното законодателство. Съставени са 9 акта за установяване на административни нарушения (АУАН). На основание чл. 58г, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания директорът на РИОСВ - Русе е сключил едно споразумение по съставен АУАН на юридическо лице, на стойност 3 500 лв.

През април е упражнен засилен контрол по общини и населени места за чистота на речни дерета и корита, общински пътища и терени за наличие на нерегламентирано замърсяване с отпадъци, съгласно заповед на министъра на околната среда. Кметовете на общини са спазили предписанията за почистването им. В по-малките населени места са установени замърсени площи с битови отпадъци, като са дадени предписания в двуседмичен срок за почистването им. Съставен е акт на кмета на с. Веселец, община Завет затова, че не е осъществил контрол по предотвратяването на изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това места, в нарушение на Закона за управление на отпадъците.

През април са извършени проверки за спазване на режимите в заповедите за обявяване на ЗМ „Божурите“ – с. Подайва, община Исперих, ЗМ „Мющерека“ – с. Беловец, община Кубрат и ЗМ „Находище на червен божур“ – с. Печеница, община Исперих. При проверките не са констатирани нарушения. Находищата на червен божур са в добро биологично състояние. През май ще се извърши проверка на ЗМ „Горната кория“, в землището на с. Добротица, община Ситово.

Пълният текст на месечната справка е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари